Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Penningmeester Spakenburg in nopjes met kaartverkoop Ajax

De loting in het KNVB-bekertoernooi koppelde Ajax aan tweededivisionist SV Spakenburg. De kaartverkoop voor het duel in de Johan Cruijff Arena gaat hartstikke prima en dus zijn ze in het Utrechtse dorp maar eens aan het rekenen geslagen.

06 januari 2020 - 15:47
ajax-kaartverkoop-1200
Ajax en Spakenburg kunnen op heel wat belangstelling rekenen op 22 januari. © De Brouwer

Een kaartje voor het bekertreffen gaat voor een tientje (korte zijde) of 20 euro (lange zijde) over de toonbank. Inmiddels kochten meer dan 30.000 mensen een kaartje. Reden voor Bert Beekhuis, penningmeester van Spakenburg, om te spinnen van tevredenheid. En wie de uitleg hoort, snapt gelijk waarom.

“Voetbaltechnisch hadden we liever thuis gespeeld, maar financieel gezien is het wel mooi dat we uit spelen,” legt Beekhuis uit aan Nieuwsblad De Bunschoter. “Om en nabij een kwart van de bruto-opbrengsten is voor ons. Wanneer die 30.000 toeschouwers allemaal gemiddeld zo’n 15 euro hebben betaald voor een kaartje kom je op 450.000 euro. Dan is ruim 110.000 euro voor ons,” rekent de clubman voor.

Het bekertoernooi legt de club, waar voormalig Ajacied Vince Gino Dekker onder contract staat, sowieso geen windeieren. Het speelde al tweemaal thuis, waarbij het SDO en ASWH uitschakelde. Dat leverde al prijzengeld op dankzij inkomsten uit recettes. Uit werd na penalty’s van OFC gewonnen, waarna de koppeling met Ajax volgde.

Overigens hebben ‘De Blauwen’ gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het volledige uitvak in de Arena af te nemen. Dat betekent dat de ploeg achterna gereisd kan worden door 1600 aanhangers. Wij rekenen er eigenlijk wel op dat de Spakenburgers hier dankbaar gebruik van maken en dat is alleen maar tof.

De uitsupporters kunnen kiezen voor eigen vervoer, maar de supportersvereniging van Spakenburg organiseert ook busreizen voor het treffen in Amsterdam. De kaartverkoop voor uitsupporters begint donderdag 9 januari vanaf 19.30 uur in de kantine van sportpark De Westmaat. Wij gokken dat er een flinke rij zal staan.

Het achtstefinaleduel tussen Ajax en Spakenburg staat op het programma voor woensdag 22 januari. De aftrap vindt plaats om 20.45 uur. Mocht je de wedstrijd ook bij willen wonen, dan kun je in de online ticketshop terecht voor kaartjes. Volgens het verkoopschema kan nu iedereen met interesse een kaartje aanschaffen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >