Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nog geen duidelijkheid over rentree Blind

We zijn al dik een week verstoken van nieuws over Daley Blind. En de laatste echte update vanuit Ajax dateert zelfs van voor de Kerstdagen. En dus is de vraag gerechtvaardigd: hoe is het met Blind? Er lijkt niet echt een antwoord voorhanden. Althans, niet hardop.

17 januari 2020 - 14:40
geennieuwsblindcar
Het blijft onduidelijk of en wanneer we Blind terug zien. © Pro Shots

Ajax vervolgt het seizoen met een zo goed als fitte spelersgroep en wie nu niet fit is, wordt snel terug verwacht, maar een serieuze update over de status van Blind blijft uit. De centrale man achterin werd dik een maand geleden getroffen door een ontstoken hartspier.

Dat is een serieuze aandoening en een kwestie waar je serieus mee moet omgaan, maar wat we tot dusver hoorden, moet de hoofdpersoon, technische staf en in feite iedere Ajacied positief stemmen. Blind is op de club – zo leerden we vandaag – en spant zich blijkbaar in op een niveau dat veilig is.

Maar meer weten we niet. En meer wilde Ten Hag ook niet prijsgeven. “Misschien duurt het een week voor Daley terugkeert, misschien duurt het nog veel langer. Maar voordat we wekelijks dit item krijgen met de vraag wanneer hij terugkeert... Laten we dit afspreken: als ik nieuws heb, meld ik het,” aldus de trainer.

Daar moesten we het mee doen tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Sparta. En dat terwijl het bij Blind prikkelt om weer op het veld te staan. “Ik ga sowieso weer voetballen, maar nu is het wachten voor mij,” deelde het kind van de club kort na de jaarwisseling in het tv-programma Evenblij maakt Vrienden.

“Het kan een week duren voordat een test goed is, of twee, maar het kan ook twee maanden duren. Ik moet het geduld opbrengen om niks te doen. Geen inspanningen of dergelijke. Ik moet herstellen, zoals je lichaam af en toe moet herstellen. Dat heeft tijd nodig.”

In de tussentijd neemt Lisandro Martínez waarschijnlijk de honneurs waar in de verdediging, terwijl Ryan Gravenberch in beeld is voor de opengevallen plek op het middenveld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >