Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax weet winst op NEC weer niet over de streep te trekken

Kunnen jullie je het spektakelstuk tussen Jong Ajax en NEC in augustus nog herinneren? De talenten speelden toen een thuiswedstrijd met alles erop en eraan, wat uiteindelijk slechts één puntje opleverde (3-3). De twee ploegen maakten er vrijdagavond in Nijmegen wederom een fijne pot van en dat leverde dezelfde eindstand op als eerder dit seizoen.

25 januari 2020 - 09:44
Copyright-ProShots-6459825
Danilo verzorgde de openingstreffer, maar het mocht niet baten. © Pro Shots

Ondanks dat Jong Ajax het overwicht had in de eerste helft, viel de openingstreffer van Danilo Pereira pas vlak voor rust. De aanvaller was het eindstation van een vliegensvlugge counter en schoot raak in de verre hoek. Direct na de thee konden de beloften echter weer overnieuw beginnen, want de thuisploeg kwam via een pingel op gelijke hoogte.

Zoals gezegd gebeurde er zo’n beetje te veel om op te noemen. We zagen dat Brian Brobbey zijn ploeg vlak na de tegentreffer weer op voorsprong schoot en vervolgens ook nog vanuit een heerlijke combinatie de 3-1 maakte, maar we zagen ook hoe Jong Ajax de winst op NEC weer niet over de streep trok.

Net als in augustus kwam de thuisploeg vlak voor het eindsignaal weer op gelijke hoogte. Antony Musaba bracht de spanning tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd, waarna oud-Ajacied Zian Flemming het Nijmeegse feestje compleet maakte. Alex Méndez was namens Jong Ajax nog dicht bij de overwinning, maar zijn schot verdween naast het doel.

Zo maakten de twee ploegen er dus wederom een spektakelstuk van. De 3-3 was genieten voor de neutrale toeschouwer, maar die bestaat natuurlijk niet als het om Jong Ajax gaat. Het chagrijn zal groot zijn, want door de remise in Nijmegen geven de beloften ook nog eens de koppositie uit handen.

Hopelijk volgt er maandag 3 februari weer een winstpartij. Dan neemt Jong Ajax het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >