Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch ziet zichzelf een beetje als slangenmens

Twee uit twee! Twee keer mocht Ryan Gravenberch in de basis beginnen en beide keren wist hij te scoren. Het doelpunt tijdens Ajax - Sparta (2-1) mocht er zijn, want wie weet liet Gravenberch voor het eerst een glimp zien van zijn toekomstige bijnaam: slangenmens.

20 januari 2020 - 11:30
gravenberchslangcar
Slangenmens Gravenberch kent voorlopig de weg naar het doel! © Pro Shots

Gravenberch kreeg de bal op randje zestien aangespeeld, maar het was daar nogal bedrijvig. Om niet te zeggen druk. Er stonden niet alleen verdedigers tussen hem en het doel, maar ook aanvallers. Geen probleem, zo bleek.

De 1.90 meter lange Gravenberch, nog altijd pas zeventien lentes jong, bleek zeer soepeltjes in de heupen en baande zich een weg door het woud van benen. “Ik zag mijn kans en had aan een klein gaatje genoeg om de bal via de binnenkant van de paal in het doel te schieten,” aldus Gravenberch tegenover Ajax Life.

“Ik ben een grote jongen en heb wel een beetje ruimte nodig. Die ruimte wist ik te maken. Ik zei vroeger al over mezelf: ik ben als een soort slang die overal tussendoor gaat. En dit was wel zo'n moment. Een beetje zoals vroeger op het pleintje. Ondanks mijn lengte heb ik genoeg techniek om me ertussendoor te wurmen.”

Het viel nogal op dat Ajax tijdens Sparta-thuis diverse hoge ballen achter de defensie probeerde te leggen. Op die manier werd eerder dit seizoen ook al de score geopend op Het Kasteel, dankzij een pass van Lisandro Martínez, al leek er toen meer ruimte te liggen achter de laatste linie van de Spartanen.

Ook Gravenberch lepelde de bal een keertje voorwaarts, richting Ryan Babel waarna Dusan Tadic de score had moeten openen. Het moment viel nu wellicht minder op doordat de intikker van Tadic te lief was, waardoor de keeper redding kon brengen.

“Het was geen toeval, want we hadden juist afgesproken om soms hoge ballen te geven. Ik had het erover met Ryan Babel en hij zei: als je de bal vanaf links krijgt, gewoon de andere kant op kijken en dan ga ik diep. Dus dat was afgesproken werk,” heldert Gravenberch op.

“Ik weet niet of het nu meer opviel. Het is ook gewoon het spel van Ajax, denk ik. We spelen vaak een diepe bal of leggen 'm via een chip in de zestien en daar maken we doelpunten uit,” vervolgt de jongeling, die zich geen onbetwist basisspeler waant. “Echt basis wil ik na twee keer niet zeggen. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd en dan is het daarna aan de trainer: bank of basis.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >