Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen optie tot koop opgenomen in huurcontract Babel

Het kan bijna niet anders of Ryan Babel wordt de eerste moderne voetballer die in drie verschillende decennia het shirt van Ajax draagt. De aanvaller verbond zich dit weekeinde voor de derde keer aan Ajax. Dat deed hij dit keer voor slechts een halfjaar, want er is geen koopoptie afgesproken.

12 januari 2020 - 17:27
babelechtterugcar
Nummer 49 bracht vorige keer geluk en nu hopelijk weer. © Ajax Images

Ajax huurt Babel voor het restant van het seizoen van Galatasaray, dat momenteel slechts zevende staat in de Turkse competitie en er op financieel gebied ook niet helemaal lekker voor staat. Wie weet is dit voor de Turken een trigger geweest om in te stemmen met een verhuur.

Waarom Babel zelf graag opnieuw terugkeert bij Ajax? Dat moge duidelijk zijn! Hij strijdt in de Johan Cruijff Arena om prolongatie van de landstitel, wie weet wat er in de Europa League weer mogelijk blijkt en hij kan alvast ingespeeld raken op het spelletje van het Nederlands elftal.

Babel bleek de laatste interlands een goede connectie te hebben met de internationals die bij Ajax onder contract staan of in het recente verleden in Amsterdam spelen. De spits staat op de nominatie om het EK te gaan spelen en gezien de blessures voorin kunnen er wel eens veel ogen op hem zijn gericht.

We moeten hier wel bij opmerken dat we niet helemaal zeker weten of de Babel bij Ajax net zo'n onbetwiste basisspeler wordt als hij in Istanbul was. De 33-jarige Babel heeft in het rood-wit concurrentie van Quincy Promes en David Neres om maar iets te noemen. Neres werkt nog toe naar zijn rentree.

Het scheelt dat Babel zich ook op zijn gemak voelt in de punt van de aanval en gezien de klachten van Klaas Jan Huntelaar – hij lijkt de herstart te missen vanwege een onwelwillende achillespees – liggen daar ook kansen.

Hoe dan ook, Babel is terug bij Ajax en hij kan niet wachten totdat hij het mooie shirt van de club die hem groot maakte weer mag aantrekken. Net als vorige keer draagt hij het nummer 49 op de rug. “Welkom thuis, dat mag je zeker zeggen! Als ik met Oranje in de JC Arena speel, denk ik altijd: hier liggen mooie herinneringen.”

Wie weet komen er de komende tijd mooie herinneringen bij, op diverse fronten. “Ik kom te spelen in een goed draaiend elftal en dat helpt mijn goede vorm ook, met het oog op het EK aan het einde van het seizoen. Dat is ook een doel waar ik klaar voor wil zijn. Het is een mooi totaalpakket,” aldus Babel tegenover Ajax TV.

Babel is Amsterdammer en mag je gerust een echte Ajacied noemen. Hij is trots om nu ook weer echt onderdeel van de club te zijn. “Ik heb Ajax enorm gevolgd. Als ik kon kijken, heb ik dat altijd gedaan en ik ben enorm trots op de prestaties die de laatste twee jaar zijn neergezet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >