Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Formule 1 in Zandvoort geen reden om te schuiven met duels eredivisie

De thuiswedstrijd van Ajax tegen VVV-Venlo is en blijft op de kalender staan voor zondag 3 mei. Hoezo? We snappen dat je je dit afvraagt. Die dag wordt in Zandvoort ook de Dutch Grand Prix verreden. De KNVB blijkt ongevoelig voor de wens van clubs het programma om te gooien.

14 januari 2020 - 17:59
ajaxgelijkmetf1car
Ajax en Formule 1 vallen die zondag niet met elkaar te combineren. © De Brouwer

We weten sinds vorig seizoen wat er kan gebeuren als de kalender te vol wordt: dan kan het zomaar voorkomen dat de voorlaatste speelronde ineens de laatste speelronde wordt. Een zelfde soort scenario was nu ook voorhanden, maar zo ver komt het niet.

Ajax - VVV blijft 'gewoon' geprogrammeerd voor de zondag, min of meer tegelijkertijd met de race in Zandvoort. De Grand Prix op het duinencircuit staat in 2020 voor het eerst sinds 1985 weer op de Formule 1-kalender en het enthousiasme is al sinds de aankondiging buiten alle proporties.

Aangezien zowel Ajax als AZ een thuiswedstrijd speelt en een grote schare supporters graag Max Verstappen wil kijken in Zandvoort, bestaat de vrees dat het allemaal wel erg druk wordt in de provincie Noord-Holland. We zijn inderdaad benieuwd of het openbaar vervoer dit aankan.

Ook vrezen de clubs dat de eredivisie en Formule 1 elkaar in de wielen rijden qua aandacht. Dat kan best zijn, redeneert de KNVB, maar er is geen ruimte om te schuiven. Die donderdag staan de halve finales in de Europa League op het programma en Ajax en AZ behoren nog tot de deelnemers.

Het is al moeilijk genoeg om de competitieduels goed in te plannen als één van beide clubs ver komt en daar kan de voetbalbond extra verschuivingen vanwege Formule 1 niet bij hebben. En daarom blijft alles zoals het was.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >