Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – Sparta

Sparta komt zondagmiddag op bezoek in de Johan Cruijff Arena en daarmee komt er een einde aan de winterstop. De pauze kwam voor Ajax als geroepen, maar na vier weken zijn we er ook wel weer klaar mee. Om de eerste seizoenshelft een goed vervolg te geven, moet er zondag worden gewonnen. Hier drie dingen die je moet weten over Ajax – Sparta.

18 januari 2020 - 13:55
Copyright-ProShots-1764482
De laatste keer dat Sparta op bezoek kwam in de Arena werd het 4-0. © Pro Shots

Charity Matchday
De wedstrijd tegen Sparta staat zondag in het teken van de zogeheten Charity Matchday, ook wel de ‘dag voor de toekomst’ genoemd. Eenmaal per seizoen wordt een thuiswedstrijd van Ajax omgetoverd tot een dag die in het teken staat van het maatschappelijk betrokken ondernemen van Ajax en de Ajax Foundation.

Op deze wedstrijddag wordt er geld opgehaald om de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis een echte Ajaxbelevenis te bieden. Met de opbrengt wordt er bijvoorbeeld een speciale Ajax Playground gebouwd in het ziekenhuis, waar de kinderen vrijuit kunnen spelen en hopelijk even vergeten dat ze ziek zijn. Daarnaast stellen jeugdspelers en leden van Ajax tijdens deze wedstrijd hun seizoenkaart ter beschikking aan kwetsbare kinderen.

Sparta mist sterkhouders
Dé club van Rotterdam komt zondagmiddag niet op volle sterkte naar de Johan Cruijff Arena. Waar bij Ajax de lappenmand langzaam leegdruppelt, heeft Sparta juist te maken met blessures bij enkele belangrijke spelers. Zo missen de Spartanen met Bryan Smeets een speler die in de eerste seizoenshelft goed was voor vier goals en zes assists. Ook winteraankoop Mica Pinto is nog niet fit genoeg om in de basis te beginnen.

Daarnaast is Sparta deze winterse transferperiode ook twee aanvallende krachten kwijtgeraakt. Zo vertrok sterkhouder Halil Dervisoglu naar het Engelse Brentford en besloot Lars Veldwijk om zijn heil in Zuid-Korea te zoeken. Daar staat wel de komst van vleugelaanvaller Patrick Joosten tegenover.

Ajax vaak op schot tegen Sparta
De ploeg van Erik ten Hag treft zondagmiddag een van zijn favoriete tegenstanders. In alle onderlinge duels wist Ajax liefst 158 keer te scoren, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. Daarmee staan de Rotterdammers op gelijke hoogte met FC Twente, tegen wie Ajax even vaak het net vond. De Amsterdammers hebben tegen Sparta dus aan één doelpunt genoeg om de tegenstander als favoriete schietschijf te mogen bestempelen.

Ajax kan sowieso vertrouwen putten uit het feit dat het deze eeuw nog altijd ongeslagen is in het eerste duel na de winterstop. Sinds 2000 werd er in de eerste wedstrijd na de pauze vijftien keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld. Daarmee is Ajax de best presterende ploeg in de eerste wedstrijd na de winterstop.

Ajax en Sparta trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >