Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Diverse talenten vertrekken eerder uit Qatar vanwege wedstrijd Jong Ajax

Voor diverse Ajacieden duurt het trainingskamp in Qatar niet tot en met de oefenwedstrijd zaterdag tegen Club Brugge. Nee, enkele talenten stappen vrijdag al in het vliegtuig om vervolgens gelijk aan te sluiten bij Jong Ajax. De beloften nemen het maandag alweer op tegen Jong PSV.

08 januari 2020 - 15:52
talententerugvoorjongcar
Ook Ünüvar kunnen we maandag zomaar bij Jong Ajax zien. © Pro Shots

Een uitwedstrijd tegen Jong PSV liegt er nooit om, ook al kennen de beloften uit Eindhoven tot nu toe een wisselvallig seizoen. En nee, presteren staat bij Jong Ajax niet per se voorop. Maar het is wel fijn om een degelijk elftal op de been te kunnen brengen, zo redeneert Ajax.

Daarom is besloten dat sommige talenten – die deze week mogen ruiken aan het grote werk – wel het oefenpotje tegen KAS Eupen (donderdag) van nabij meemaken, maar het treffen met Club Brugge (zaterdag) overslaan. Sterker nog, ze zijn dan alweer thuis.

Dit lezen we op het digitale onderkomen van Voetbal International. Het is nog niet precies bekend welke spelers er eerder in het vliegtuig stappen, maar je kunt denken aan de bekende gezichten van Jong Ajax. Dan kom je automatisch uit bij Sontje Hansen en Naci Ünüvar, om er maar twee te noemen.

De Keuken Kampioen Divisie wordt een weekje eerder hervat dan de eredivisie, waardoor ook Jong Ajax alweer wordt geacht in actie te komen. Het kon in het verleden wel eens gebeuren dat op die momenten een half elftal afwezig was vanwege een trainingskamp, maar daar wordt nu iets handiger op ingespeeld.

Wie weet waar dit aan het einde van de rit goed voor blijkt. We kunnen ons herinneren dat een nederlaag voor 'Jong Ajax-B' tijdens seizoen 2017/2018 aan het einde van de rit geen serieuze gevolgen had omdat het kampioensschaaltje alsnog in de wacht werd gesleept, maar toch.

Ook dit seizoen liggen de Jong Ajacieden op koers voor een mooie eindklassering. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag bezet net iets over de helft van het seizoen de tweede plek, op korte afstand van koploper SC Cambuur. Vlak voor de winterstop werd nog met 0-2 gewonnen in Leeuwarden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >