Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit viel behalve buitenkantje voet Eiting nog meer op bij Ajax - Eupen

Ajax heeft tegen KAS Eupen een simpele en terechte oefenzege geboekt. De eerste testwedstrijd in Qatar werd met 2-0 gewonnen. Carel Eiting en Siem de Jong lieten zich tegen de Belgische laagvlieger van hun goede kant zien, maar er waren nog wat meer zaken die ons opvielen.

09 januari 2020 - 18:53
eitingeupencar
Eiting voelde zich tussen de lijnen als een vis in het water. © Pro Shots

Buitenkantje voet, ohlala!
Je zou zo'n actie of assist misschien verwachten van Naci Ünüvar, maar het was toch echt Eiting die de show stal tijdens Ajax - Eupen. We hoeven echt niet hoog op te geven over het niveau van de wedstrijd, maar een actie als deze verraadt grote klasse. En dat Eiting op voetballen zit, weten we natuurlijk allemaal.

De middenvelder stond in de twintigste minuut aan de basis van het eerste officieuze Ajaxdoelpunt van de jaren twintig. Eiting lepelde de bal voor met buitenkantje links, waarna het voor De Jong een koud kunstje was om de bal achter de doelman te werken. We herhalen het nog maar eens: ook in een simpel oefenpotje als Ajax - Eupen is dit gewoon grote klasse, om van te smullen!

Eiting verzorgde ook de assist bij de 2-0 door de bal uit een corner naar het voorhoofd van Lassina Traoré te versturen, waarna de spits raak kopte. Traoré staat trouwens in de belangstelling van Sparta, maar we weten nog niet of Ajax hem wil verhuren.

Niet meer voetbalmoe
De Ajacieden oogden in de absolute slotfase van 2019 een tikje lamgeslagen en de tanden moesten op elkaar om de laatste twee potjes te winnen. Er was sprake van voetbalmoeheid, maar nu niet meer, zo stelde Erik ten Hag ons gerust. De spelers zijn niet langer voetbalmoe, maar weer fris en fruitig. Waar een kerstdiner en champagne al niet goed voor zijn!

Er is energie getankt en er wordt plezier gemaakt, maar er moet ook gepresteerd worden. Zo was de trainer benieuwd of Edson Álvarez en Perr Schuurs zouden laten zien dat ze in de basis horen. Of Eupen de meest geschikte tegenstander was, kun je je afvragen, maar goed.

We konden Álvarez en Schuurs slechts op een enkel schoonheidsfoutje betrappen en wie weet was dat genoeg om de trainer te overtuigen, maar de kanonnen krijgen ook nog eens kans om zich te laten zien. Wie weet trekken de grote namen ook iets meer toeschouwers naar het Al Janoub Stadium, dat nu zo goed als leeg bleef...

Tenslotte hopen we snel te horen dat de knieblessure van Noa Lang meevalt. De aanvaller beleefde in de blessuretijd een vreemd moment, waarna hij naar zijn knie greep en door twee verzorgers op de been moest worden geholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >