Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dest voelt zich niet meer veilig en vertrekt uit Qatar

Het toch al veelbesproken trainingskamp in Qatar heeft een bijzonder nieuw hoofdstuk gekregen. Sergiño Dest keert vervroegd terug naar Nederland. De rechtsback – Amerikaans international bovendien – voelt zich niet meer veilig en stapt in het vliegtuig naar huis.

09 januari 2020 - 11:00
destnaarhuiscar
Dest pakt zijn koffers en gaat terug naar Amsterdam. © Pro Shots

De Golfregio staat deze dagen onder hoogspanning. Er broeit in het Midden-Oosten altijd wel iets, maar de ogen van de wereld zijn nu echt op de regio gericht sinds de Verenigde Staten begin dit jaar besloten om een Iraanse generaal uit de weg te ruimen.

Die liquidatie is van invloed op zo'n beetje de hele wereld en niet in de laatste plaats de directe omgeving. Ondanks een omweg van de heenvlucht is Ajax 'gewoon' naar Qatar gegaan voor een trainingsweek, maar de nationale selectie van Amerika durfde het niet aan en sloeg zijn tenten elders op.

Dest was de afgelopen dagen gewoon van de partij bij Ajax, maar voelt zich niet meer veilig en heeft bij de clubleiding een verzoek ingediend om naar huis te mogen. Ajax heeft hier gehoor aan gegeven, met als gevolg dat de verdediger niet in actie komt tijdens de twee oefenwedstrijden.

Het is niet duidelijk of er iets is voorgevallen of dat bijvoorbeeld de Amerikaanse ambassade een boodschap heeft uitgevaardigd. Het is bekend dat de Verenigde Staten een vrij grote legerbasis hebben in Qatar en die werd genoemd als mogelijk doelwit in reactie op de drone-aanval.

De negentienjarige Dest sluit zich eenmaal terug in Amsterdam aan bij Jong Ajax, zodat hij kan toewerken naar volledige fitheid als volgend weekeinde het seizoen wordt hervat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >