Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé sterkt verder aan tijdens trainingskamp Jong Ajax

Hoe is het met Hassane Bandé? Deze vraag behoort tot de meest gestelde rondom Ajax. Aangezien er deze dagen weinig kampioensfoto's worden gemaakt, vangen we maar weinig op van de Burkinees. Het echte antwoord luidt dat hij op trainingskamp is met Jong Ajax.

08 januari 2020 - 16:30
bandetrainingjongcar
Ook tijdens een enkel oefenpotje van het eerste kwam Bandé in actie. © Pro Shots

Bij het toelichten van de lijst met geselecteerde spelers voor Qatar werd Bandé zelfs door Ajax niet genoemd als één van de achterblijvers, maar het Algemeen Dagblad heeft navraag gedaan en nu zijn er toch meer details bekend over het programma van de vleugelspits.

Bandé bivakkeert momenteel met Jong Ajax in La Manga. Hij bereidt zich in Spanje met de andere talenten voor op de tweede helft van het seizoen 2019/2020. Hopelijk wordt het voorjaar van 2020 eindelijk het moment waarop hij kan laten zien van waarom Ajax hem overnam van KV Mechelen.

Kort na zijn komst naar Ajax belandde Bandé voor lange tijd in de lappenmand. Hij brak tijdens een oefenpotje tussen Jong Ajax en Jong Anderlecht zijn kuitbeen. Ook zijn enkel lag door diezelfde onbesuisde tackles aardig in de kreukels. Nog altijd is de 21-jarige niet op en top fit.

Bandé doet er alles aan om weer fit te worden, maar er is geduld en tijd nodig. Veel geduld en ook veel tijd. De aanvaller maakte wel al zijn opwachting bij Jong Ajax, maar met in totaal 23 minuten speeltijd verspreid over drie optredens draaide de teller niet echt overuren. De andere acht keer kwam het niet eens tot een invalbeurt.

Hopelijk brengt 2020 positieve berichten over Bandé en krijgen we niet alleen antwoord op de vraag hoe het gaat, maar ook inzicht in zijn kwaliteiten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >