Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil voetbalnomade Babel wederom verleiden tot terugkeer

Je hebt meer voetballers met wonderlijke carrières, maar Ryan Babel spant misschien wel de kroon. De inmiddels 33-jarige aanvaller staat mogelijk voor een tijdelijke terugkeer naar Amsterdam. Alweer!

07 januari 2020 - 13:22
babel-terugkeer-1200
Wonderlijk, zo kunnen we de loopbaan van Babel gerust noemen. © Ajax Images

Dit maken we op uit berichtgeving van onder meer De Telegraaf. De wakkere krant sprak net als andere media met Babels zaakwaarnemer Winny Haatrecht. Hij bevestigde dat Ajax met Galatasaray in gesprek is over de (ver)huur van de international voor de duur van zes maanden. “Dat klopt ja,” tekent de krant op uit de mond van Haatrecht.

Het zou de zoveelste bijzondere stap zijn in de loopbaan van Babel. De rechtspoot debuteerde voor Ajax op 1 februari 2004 in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Dat is alweer bijna zestien jaar geleden. De tijd vliegt.

Voor een toen enorme transfersom van 17,5 miljoen euro stapte Babel in juli 2007 over naar Liverpool. Na vier jaar trok hij daar de deur achter zich dicht voor een nieuw avontuur bij Hoffenheim.

Na zijn Duitse stappen op het voetbalveld maakte Ajax in de zomer van 2012 bekend dat Babel terugkeerde in de Johan Cruijff Arena, die toen nog Amsterdam Arena heette. De aanvaller tekende een contract tot medio 2013 en kocht zijn contract bij Hoffenheim af, waardoor hij transfervrij kon terugkeren.

Daarna vloog het alle kanten op met de loopbaan van de aanvaller, die zowel in de spits als op de flank uit de voeten kan. Na zijn terugkeer in Amsterdam vloog Babel weer uit naar Kasimpasa, waarna Al Ain, Deportivo La Coruña, Beşiktaş en Fulham volgden. Momenteel draagt hij het shirt van Galatasaray, maar de vraag is dus nog voor hoe lang.

De Telegraaf stelt dat Babel een overstap naar Ajax best ziet zitten, al is de vraag hoeveel speeltijd hij zal krijgen als iedereen fit is. Quincy Promes lijkt de start van de tweede seizoenshelft te halen en ook David Neres is alweer bezig met een bal.

Met het oog op het EK zal Babel in het vizier willen blijven van bondscoach Ronald Koeman, de trainer die hem in 2004 liet debuteren bij Ajax en ook in Oranje vaak het vertrouwen geeft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >