Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax wankelt, maar trekt eerste driepunter van 2020 over de streep!

Op één of andere manier komt Ajax altijd slecht uit de startblokken. Zowel zomers als 's winters en het was weer tijd voor de winterse editie. Desondanks deed de ploeg prima zaken door nipt aan de goede kant van de score te blijven. De winst (2-1) op Sparta kan wel eens van groot belang blijken!

19 januari 2020 - 23:05
fotos1920ajaspacar
Gelukkig waren we niet voor niets blij met beide treffers! © Pro Shots

Hoe blij we vooraf ook waren dat Ajax eindelijk weer in actie kwam, de frustratie nam toe naarmate de thuiswedstrijd tegen Sparta vorderde. Het gemor in de slotfase was niet van de lucht en dat was ook terecht, maar het liep gelukkig met een sisser af.

We zagen miraculeuze reddingen, lange ballen en zelfs een gele kaart voor tijdrekken bij een ingooi en dat is niet wat we Ajacieden willen zien doen. Het geknoei zorgde er ook voor dat we van alles en nog wat vergaten, want stapelde Ajax niet kans op kans in de eerste helft?

De keeper van Sparta had soms ook geen idee of hij redding bracht, maar zodra hij zijn hand uitstak werd de bal ertegenaan geschoten. En zijn we soms vergeten dat er vorig jaar rond deze tijd 4-4 werd gespeeld tegen sc Heerenveen, waarna we dachten dat het nooit meer goed kwam?

Nee, laten we onze zegeningen tellen. Ajax won zijn eerste wedstrijd van 2020 en het eerste potje van een nieuw jaar is nooit de beste van allemaal. We kunnen het moeilijk als een feit presenteren, maar die bewering durven we zeker aan. Erik ten Hag merkte ook de juiste dingen op, dus wat dat betreft!

Hou dit alles maar in het achterhoofd als je het fotoverslag van Ajax - Sparta bekijkt. De foto's zijn van Ajax Life en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's checken, wordt het hoog tijd om te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd. Dat lijkt misschien een beetje vaag na deze teleurstellende voorstelling, maar stem anders gerust op de mooiste van de drie miraculeuze reddingen in de slotfase. Stemmen kan hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >