Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verslaat Club Brugge in oefenpot en dit viel ons op

Ajax heeft het veelbesproken trainingskamp in Qatar afgesloten met een oefenoverwinning op Club Brugge. Waar tegen KAS Eupen (2-0) de reserves en talenten nog in actie kwamen, was het nu de beurt aan de grotere namen. In het Al Janoub Stadion werd de Belgische opponent met 3-1 verslagen en dit viel ons zoal op.

11 januari 2020 - 18:50
Copyright-ProShots-6200421
Promes beloonde zijn rentree gelijk met een doelpunt! © Pro Shots

Promes maakt rentree
Het was alweer een tijdje geleden dat we Quincy Promes in actie hadden gezien. Tegen Club Brugge was er eindelijk goed nieuws voor de aanvaller, want hij mocht zijn rentree maken na een vervelende blessure aan zijn onderbeen. Promes begon direct vanaf de aftrap en werd in de voorhoede vergezeld door Dusan Tadic en Lassina Traoré. Laatstgenoemde staat trouwens in de belangstelling van Sparta, maar Ajax wil niet meewerken aan een verhuur.

Met een groot deel van de beoogde basiself begon Ajax best aardig aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet, leuk gecombineerd en goed gebruik gemaakt van de ruimtes op het veld. Daarnaast hielp de Belgische opponent ook een handje door de bal in het eigen doel te werken. Noussair Mazraoui probeerde raak te mikken in de verre hoek, maar zijn inzet werd door Club Brugge-verdediger Odilon Kossounou van richting veranderd.

Ziyech pegelt raak
Het Al Janoub Stadion in Qatar heeft plek voor 40.000 mensen, maar Ajax speelde wederom voor vrijwel lege tribunes. En dat was zonde, want zo waren er maar weinig toeschouwers in het stadion getuige van de heerlijke treffer van Hakim Ziyech. Na geklungel achterin bij de Belgen pegelde de linkspoot de bal diagonaal in de kruising: 2-0.

Waar het aanvallend wel goed zat, oogde de Ajaxdefensie wat kwetsbaarder. Er werd lang niet altijd goed uitverdedigd en zo kon Club Brugge enkele keren gevaarlijk worden. André Onana liet echter zien nog altijd in topvorm te zijn en hield zijn ploeg met een paar katachtige reddingen op de been.

Ander wedstrijdbeeld na rust
In de beginfase van de wedstrijd zagen we al een aantal fraaie Ajaxcombinaties voorbij komen, maar na de pauze voetbalden de Ajacieden wel heel gemakkelijk door de Belgische defensie heen. Nadat Ziyech de bal op het middenveld veroverde, volgde er een heerlijke combinatie. Promes was het eindstation en poeierde de bal achter de doelman Simon Mignolet. Zo beloonde de aanvaller zijn rentree met een doelpunt.

Na ongeveer een uur spelen vonden de eerste wissels aan beide kanten plaats. Ajax haalde Ziyech, Promes en Mazraoui naar de kant, terwijl Club Brugge ondertussen een vrijwel geheel elftal wisselde. Met deze wijzigingen veranderde ook gelijk het wedstrijdbeeld. De Belgen lieten in deze fase van het duel wat meer van zich horen, terwijl Ajax moeite had met het creëren van kansen. Club Brugge deed dan ook nog wat terug via Thomas van den Keybus na een foutje van Perr Schuurs.

Zo sluit Ajax het veelbesproken trainingskamp in Qatar dus met een 3-1 zege af. De selectie zet zondag weer koers richting Amsterdam, hopelijk goed genoeg voorbereid om op drie fronten verder te strijden in de jacht op zo veel mogelijk zilverwaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >