Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verhuurt zowel Bandé als Kühn

Twee aanvallers van Ajax keren Amsterdam tijdelijk de rug toe. Het gaat om Hassane Bandé en Nicolas Kühn. FC Thun huurt Bandé voor anderhalf jaar en Kühn maakt het seizoen op huurbasis af bij Bayern München.

22 januari 2020 - 14:15
bande-12001
Hier was Bandé in elk geval uitstekend in vorm! © Ajax Images

We kennen Bandé allemaal harstikke goed van plaatjes, want de Burkinees stond prominent op alle huldigingsfoto’s van afgelopen sprookjesseizoen. Over zijn voetbalkwaliteiten kunnen we na anderhalf jaar Ajax echter nog niet al te veel zeggen, maar dat heeft vooral met enorme pech te maken.

De aanvaller brak immers kort na zijn komst een kuitbeen in een oefenduel met Anderlecht. Het gebeurde op één van de bijvelden van sportpark De Toekomst, na een flinke charge op zijn onderstel. Hij scheurde daarbij eveneens zijn binnenband en een langdurige revalidatie zou volgen. Inmiddels is de aanvaller weer zo ver dat hij soms kan invallen bij Jong Ajax, maar de weg is nog best lang.

Bandé stapte tijdens de winterstop ook niet met het eerste elftal in het vliegtuig naar Qatar, maar sloot aan bij het trainingskamp van Jong Ajax in La Manga.

De 21-jarige doet er alles aan om weer fit te worden, maar er is geduld en tijd nodig. Veel geduld, en ook veel tijd. De aanvaller maakte wel al zijn opwachting bij Jong Ajax, maar met in totaal 23 minuten aan speeltijd, verspreid over drie optredens, draaide de teller niet echt overuren. De andere acht keer kwam het niet eens tot een invalbeurt.

Ajax hoopt dat de jongeling zijn vorm terugvindt op huurbasis in Zwitserland, zo meldt Voetbal International. Bandé heeft wedstrijdritme nodig en wellicht kan hij bij FC Thun aantonen dat ze hem in Amsterdam beslist nog niet moeten afschrijven.

Datzelfde geldt voor de twintigjarige Kühn, al zagen we de Duitser veel vaker in actie op de velden van sportpark De Toekomst. Hij speelde 43 wedstrijden voor Jong Ajax en daarin was hij vijfmaal trefzeker.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >