Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax met Promes, Neres en zeven talenten op trainingskamp naar Qatar

Ajax vertrekt zaterdagmiddag naar Qatar voor het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Erik ten Hag neemt 30 spelers mee, waaronder de talenten Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Juan Castillo, Danilo Pereira en de gebroeders Jurriën en Quinten Timber. Ook Quincy Promes en David Neres sluiten weer aan.

04 januari 2020 - 10:53
2019-10-18-Training-Ajax-002
Hansen maakte al zijn officiële debuut in het eerste, Taylor is nog wachtende. © Ajax Images

In de opvallend grote spelersgroep ontbreken Zakaria Labyad, Jurgen Ekkelenkamp en Daley Blind. Zij blijven achter in Amsterdam om te werken aan hun herstel. Ook Hassane Bandé staat niet op de passagierslijst. De Burkinees maakte onlangs na lang blessureleed wat speelminuten in Jong Ajax, maar daar bleef het ook bij.

Traditiegetrouw zijn er ook een aantal talenten die hun geluk mogen beproeven tijdens het trainingskamp. Ten Hag heeft deze keer Hansen, Ünüvar, Taylor, Castillo, Danilo en de gebroeders Timber uitgekozen om mee te trainen met de selectie van het eerste elftal. De jonkies mochten de afgelopen maanden al eens ruiken aan Ajax 1.

Naast het trainingskamp, wordt er in Qatar ook een oefenwedstrijd afgewerkt. Er stonden eigenlijk twee oefenpotjes gepland, maar het duel met Galatasaray werd gecanceld nadat de Turken op het laatste moment besloten om niet naar de veelbesproken bestemming af te reizen.

Daardoor blijft vooralsnog alleen de wedstrijd tegen Club Brugge over, want het is nog niet echt duidelijk of Ajax op zoek gaat naar een andere sparringpartner. Het duel met de Belgen staat in de agenda voor zaterdag 11 januari om 17.00 uur Nederlandse tijd en wordt afgewerkt in het Al Janoub Stadium.

De selectie zet zondag 12 januari weer koers richting Amsterdam, om vervolgens op drie fronten verder te strijden in de jacht op zo veel mogelijk prijzen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >