Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Marin lijken na half jaartje alweer op elkaar uitgekeken

Razvan Marin verruilde Standard Luik afgelopen zomer vol goede moed voor Ajax. Een prachtig avontuur lonkte, maar een half seizoen later lijkt de Roemeen alweer op weg naar de uitgang, waar Club Brugge hem opwacht.

15 januari 2020 - 09:23
marin-12001
Marin in actie als basisspeler tegen FC Emmen. © Ajax Images

Dat laatste lezen we in De Telegraaf. De man van 12,5 miljoen euro kreeg in het begin nog wel speeltijd van Erik ten Hag, maar verder dan tien eredivisieoptredens, waarvan vijf als invaller, kwam de middenvelder niet.

Dat begon te vreten bij de 23-jarige Marin en diens gevolg, want in diverse Roemeense media liet hij meerdere keren optekenen dat hij het moeilijk had. Koploper Club Brugge werpt nu een reddingsboei en wil Marin graag per direct van Ajax huren en mogelijk in de zomer definitief vastleggen.

Het is allemaal wat snel, maar Marin zal in Qatar hebben gevoeld dat hij ook na de winterstop in de Arena een rol op het tweede plan zou krijgen en dat terwijl het er alle schijn van heeft dat er een plekje op het middenrif vrijkomt.

Lisandro Martínez zal een linie zakken wegens de absentie van Daley Blind. Je zou denken dat dit kans op speeltijd voor Marin verhoogt, maar ook Carel Eiting en Ryan Gravenberch rammelen steeds meer aan de poort bij Ten Hag en lijken een streepje voor te hebben. En ook Noussair Mazraoui en Edson Álvarez kunnen daar uit de voeten. 

De concurrentie is moordend en het blijkt lastig aanhaken. De rechtsbenige Marin wil spelen, voor zijn ontwikkeling, maar ook met het oog op het Europees kampioenschap, al moet zijn land in de play-offs nog wel afrekenen met IJsland. Ten Hag heeft het vertrouwen in de speler nog niet opgezegd, maar het is de vraag of de middenvelder zelf het geduld kan opbrengen.

Overigens staat Marin er nog altijd goed op in België, want ook Royal Antwerp-trainer László Bölöni is gecharmeerd van zijn landgenoot. De coach van de Belgische nummer vier zag Marin hoge ogen gooien in zijn Standard Luik-tijd en zou de middenvelder graag toevoegen aan zijn selectie, zo vertelt hij in het Roemeense Gazeta Sporturilor.

“Marin was twee jaar lang briljant bij Standard Luik. Zijn opmars was goed, maar toen hij naar Ajax ging veranderde hij van omgeving. Bij Ajax wordt er meer gevraagd. Ik wil hem graag huren. Waarom zou je voor 12,5 miljoen euro naar Ajax gaan en daar niet spelen,” zo vraagt Bölöni zich af.

Het is interessant te volgen hoe het nu verder gaat, maar het lijkt er niet op dat Marin zo succesvol wordt in Amsterdam als zijn landgenoten Cristian Chivu, George Ogararu, Nicolae Mitea en in mindere mate Bogdan Lobont.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >