Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Uitvak kan eindelijk weer eens juichen tijdens PSV-uit!

We zijn flink gepest met het feit dat Ajax 1000+ dagen geen koploper van de eredivisie was, maar weet je wat nog veel langer heeft geduurd? Scoren tijdens PSV-uit. Het was dankzij Quincy Promes voor het eerst sinds 1281 dagen weer eens raak en dat wilden de meegereisde uitfans graag weten.

23 september 2019 - 13:54

De gevoelens zijn daags na de topper in Eindhoven nog altijd een beetje dubbel, maar feit is ook dat we wel eens met een slechter humeur de trein in zijn gestapt. De vorige drie keer bijvoorbeeld, want er werd maar liefst drie keer op rij verloren in het Philips Stadion.

Sterker nog, er werd drie keer op rij niet gescoord tijdens PSV-uit. Als je het heel precies bekijkt zelfs dik 3,5 wedstrijd, maar wij zijn niet zo moeilijk. Het goede nieuws is sowieso dat er aan de droogte een einde kwam, want Promes zorgde met een geplaatst schot voor de 0-1.

Zo traag als Jeroen Zoet naar de hoek ging, zo snel sprongen de 1400 meegereisde Ajacieden op in het uitvak. De voorsprong werd goed gevierd. Je kunt in Eindhoven immers maar beter voor dan achter komen, onderweg naar het eindresultaat. Dat eindresultaat bleek uiteindelijk dus 1-1.

Zijn we blij met 1-1? Misschien dat we er vooraf voor hadden getekend, het is al dik vijftig potjes geen tegenstander gelukt om PSV in eigen huis te verslaan, maar achteraf bekruipt ons toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Dat stelt altijd een tikje teleur, maar de voorlopige uitgangspositie van Ajax liegt er niet om.

De Ajacieden stapten als koploper in de bus voor de terugweg. Maar het seizoen is nog lang. Heel erg lang. Het lijkt tijdens het restant van seizoen 2019/2020 vooral zaak om buiten Eindhoven te kunnen juichen. Maar lekkere beelden zijn het wel, gemaakt door Ventos.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >