Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Varela kon niet geloven dat Ajax hem naar Amsterdam wilde halen

Bruno Varela werd vorig seizoen gehuurd van Benfica en onlangs besloot Ajax om het huurcontract te verlengen. Toen de goalie voor het eerst hoorde van de Amsterdamse interesse, kon hij het eigenlijk niet geloven. Varela wist niet hoe snel hij zijn handtekening onder een contract bij Ajax moest zetten.

07 september 2019 - 13:33
Copyright-ProShots-3155402
Varela heeft vrede met zijn reserverol bij Ajax. © Pro Shots

“Ik voel mij hier thuis,” begint Varela. De sympathieke Portugees is aangeschoven bij Inside Ajax en stelt tot nu toe zeer tevreden te zijn over zijn periode in Amsterdam. “Ik zit in een goed team en maak deel uit van een bijzondere groep. Amsterdam is een hele fijne stad en ik heb hier alles. Daar geniet ik van.”

Varela maakte nog geen minuten in een officiële wedstrijd voor Ajax, maar de Portugees heeft vrede met die reserverol. Het is immers ook niet makkelijk om Andre Onana uit de basis te keepen. “Spelen is belangrijk en dat wil ik ook graag, maar ik weet op welke plek ik nu sta. Ik moet hard werken en mijn moment afwachten.”

Ajax was geen onbekende voor Varela. Sterker nog, de sluitpost zat in het vorig Champions League-seizoen met Benfica in de poule bij Ajax. “In het begin dachten we allemaal dat Bayern München de sterkste was in de groep, maar toen we beelden van Ajax zagen, waren we verrast over hoe goed de club eigenlijk speelde.”

Zo’n twee maanden later hoorde Varela ineens dat Ajax hem op huurbasis naar Amsterdam wilde halen. “Mijn zaakwaarnemer zei dat de kans groot was dat ik naar Ajax kon en ik dacht gelijk: nee, dat kan niet. Hij vertelde me dat er interesse was en ik vroeg gelijk waar ik moest tekenen. Ik was echt heel verrast en blij.”

We hebben Varela nog niet veel in actie gezien, maar daar kan in bekerpotjes wellicht verandering in komen. Wie weet gaan we dan zien over welke kwaliteiten de keeper beschikt. Het huurcontact van Varela werd onlangs met een jaar verlengd en dus zien we hem sowieso nog tot het einde van het seizoen bij Ajax.

Als je klant bent bij Ziggo, doe je er goed aan om het interview bij Inside Ajax met Varela terug te kijken. Het is best leuk om de goedlachse goalie wat beter te leren kennen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >