Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vond Ajax op bezoek bij Sparta helemaal niet zo goed

Een onbezorgde middag, met 1-4 winnen op bezoek bij Sparta en een fijne afsluiter van een prima verlopen eerste blok van het seizoen. Erik ten Hag zal wel een tevreden trainer zijn... of toch niet? Nou, Ten Hag spotte meer dan voldoende zaken die in het vervolg van de competitie beter moeten.

02 september 2019 - 16:43
hagspartauitcar
Het is best leuk om Varela nog een keertje op de foto te zien, toch? © Pro Shots

We gaan een interlandperiode tegemoet waarin weer veel spelers uitvliegen en dus wordt het een tikje lastig om met de groep progressie te boeken, maar de trainer meldt zelfs dat er nog veel werk aan de winkel is. En niet alleen op het gebied van concentratie en waken voor gemakzucht.

“Ik zie ons nog veel fouten maken en daar moeten we keihard aan werken,” klinkt het tegenover de NOS uit de mond van Ten Hag. Dit klinkt bijna alsof je een trainer hoort praten na een verliespartij! “We zijn pas net begonnen. Nee, we zijn er nog lang niet.”

De trainer kan niet aangeven hoe ver Ajax van de honderd procent verwijderd is. Dat lijkt er ook niet zo veel toe te doen. “Want als we op honderd procent goed spel zitten, moet het weer beter. Goed is niet goed genoeg.”

Bedenk dat Ajax tegen de kasteelheren vrijwel geen moment in de problemen kwam. Maar precies dan komt Ten Hag met een goed punt. “De start was natuurlijk niet goed. Sparta was enthousiast en daar hadden we op voorbereid moeten zijn. Dat waren we ook, maar we werden toch een paar keer afgetroefd en als je op achterstand komt, kan het wel een moeilijke middag worden.”

Gelukkig haalde Hakim Ziyech een kopbal van de doellijn en bespeelde Lisandro Martínez met een heerlijke bal de ruimte achter de defensie van Sparta, waarvan Quincy Promes kon profiteren. Toen het eenmaal 0-1 stond, had Sparta tussen de muren van Het Kasteel niets meer te vertellen.

“Het ligt ook aan ons: hoe ga je ermee om? We moeten negentig minuten lang goed spel tonen. Er mag geen gemakzucht in sluipen, maar dat heb ik wel een paar keer gezien. Dat mag niet. Daar moeten we beter in worden, we moeten meer eisen van elkaar. Er is nog veel werk aan de winkel.”

Dat van die gemakzucht kan wel eens een dingetje worden de komende tijd, want toevallig gaf Ziyech rond Sparta - Ajax aan 'uitgeleerd' te zijn in de eredivisie. Het is nu aan Ten Hag om de manschappen scherp te houden. Ook zodat Ziyech er voor zichzelf een uitdaging in blijft zien om wekelijks te tonen dat hij de beste is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >