Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'Tijdrekken irritant, maar ik laat oordeel over rood aan arbitrage'

Een overwegend uitstekend spelend Ajax won zaterdag met 2-0 van FC Groningen, maar toch kleefde er een verhaal aan de wedstrijd. De ploeg van Erik ten Hag haalde de trekker pas over na rood voor de bezoekers.

29 september 2019 - 09:41
ten-hag-groningen-1200
Trainer Buijs kon niet geloven dat Warmerdam rood kreeg. © Pro Shots

De Ajacieden regen vooral voor rust de kansen aaneen, maar het lukte maar niet om doelman Sergio Padt te verschalken. Ten Hag zag het vanaf de kant allemaal gebeuren en constateerde dat Ajax het zichzelf onnodig moeilijk maakte.
 
“De eerste helft speelden we uitstekend met goed spel tussen de linies,” stelde de coach na afloop tijdens de persconferentie.  “Ik zag veel beweging en we creëerden veel kansen. Het ontbrak ons alleen aan finesse en scherpte in de laatste fase. We maakten het onszelf moeilijk door Groningen zo lang in leven te laten.”
 
Bij rust was er nog altijd niet gescoord en dat was een wonder. Ten Hag vertelde zijn mannen in de kleedkamer om na de pauze vooral zo door te gaan. “Uiteindelijk braken we de ban pas nadat we 11 tegen 10 kwamen te staan.”

Een kwartier voor tijd kreeg Groningen-speler Django Warmerdam zijn tweede gele kaart voorgeschoteld van Björn Kuipers. De arbiter had de gasten al meerdere keren gewaarschuwd te stoppen met tijdrekken, maar ze bleven daarin de grenzen opzoeken.
 
Toen Warmerdam bij een ingooi te lang treuzelde, was de maat bij Kuipers vol: tweede geel, dus rood en wegwezen. Groningen-trainer Danny Buijs kon het amper geloven. “We hebben verdiend verloren, maar dit was een lachwekkende beslissing. Ik zei op de bank: ‘Komt Frans Bauer zo tevoorschijn?’ Nee, ik vond het geen beste beslissing…”
 
Natuurlijk werd Ten Hag ook gevraagd naar het voorval. “Natuurlijk is het irritant als de tegenstander continu tijdrekt, maar ik heb verder geen oordeel over de rode kaart. Dat moeten jullie maar aan de arbiter vragen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >