Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over Lille: 'We zijn geen favoriet, maar wel overtuigd van onszelf'

We kijken met z’n allen onwijs uit naar dinsdagavond. Dan trapt Ajax de groepsfase van de Champions League af tegen Lille OSC. Van onderschatting zal geen sprake zijn, als we afgaan op de woorden van Erik ten Hag.

16 september 2019 - 15:54
hag-12004
Ten Hag weet dat het in de omschakeling goed moet zitten dinsdag. © Pro Shots

De Johan Cruijff Arena is al helemaal klaargemaakt voor het miljoenenbal en alle Champions League-uitingen hangen al op de juiste plek. Het stadion is klaar voor de aftrap van Ajax tegen Lille en Ten Hag beantwoordde een dag voor de wedstrijd vragen van de pers.

Zo was men in de perskamer nieuwsgierig of deze groepsfase met Chelsea, Valencia en dus Lille gemakkelijker is dan de voorronde. De vraag werd gesteld met de gedachte dat de tegenstanders nu beter zijn en dat de ploeg zich aan dat niveau kan optrekken.

“Het is een uitdagende groep, dat sowieso,” beaamde Ten Hag. “De tegenstanders zijn doorgaans beter, dus het is anders. Dat in elk geval. We moeten een heel hoog niveau halen om een resultaat te boeken. Wat we van Lille weten? Alles wat we moeten weten.”

De trainer zei het met een glimlach en na enig aandringen kwam er iets meer los. “Het is een internationale ploeg met Portugese, Afrikaanse en uiteraard Franse invloeden. Ze werden tweede in de Franse competitie en wonnen met 5-1 van Paris Saint-Germain. Dus ja, ze zijn heel goed, want de Franse competitie is heel sterk.”

Ten Hag stelde te zijn voorbereid, maar weet dat het dinsdag in de omschakeling goed moet zitten. “We moeten de restverdediging op orde hebben. Dat luistert heel nauw, zeker met hoe wij spelen. Als je even niet goed staat, heb je een probleem. Zeker op dit niveau. We zijn niet per se de favoriet, maar we zijn wel overtuigd van onszelf.'

Op de vraag of Ajax dit eerste thuisduel in de groep niet gelijk moet winnen gaf de trainer geen antwoord met ja of nee. “We willen altijd vol voor de winst gaan. De teams in deze groep zijn vrij gelijkwaardig, al steekt Chelsea er iets bovenuit. Dan moeten we dinsdag voor een resultaat gaan, als je via deze poule verder wil in de Champions League.”

Ten Hag heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking, maar rekent nog niet op Noussair Mazraoui en Donny van de Beek. Carel Eiting traint weer mee, maar ook voor hem komt Lille nog te vroeg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >