Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag geniet tegen Heerenveen vooral na rust

Erik ten Hag zag tegen sc Heerenveen (4-1-winst) een gebrek aan rendement, tactisch herstel en een mindere focus vanwege de naderende clash met het Franse Lille OSC.

15 september 2019 - 00:11
ajaheehagcar
Deze foto is vast tijdens de eerste helft gemaakt. © Pro Shots

“We begonnen goed, waren goed aan de bal en creëerden kansen. Helaas was het rendement te laag. In de defensieve organisatie, dus de restverdediging en omschakeling, lieten we steken vallen. Dat maakte Heerenveen goed gebruik van. We herstelden dit tijdens de rust en in de tweede helft waren we heer en meester.”

De trainer erkende dat de voorbereidingstijd op het duel gering was. Tijd om tactisch te trainen was er eigenlijk niet. “We hebben wel aandacht besteed aan de spelhervatting. Dat kwam er goed uit vandaag, we scoorden uit drie spelhervattingen.”

De 3-1 van Nico Tagliafico omschreef de oefenmeester als het hoogtepunt van de avond. “Daar was wel op getraind, het inschakelen van vleugelverdedigers die hoog doorkomen. Mooi hoe hij in de lucht hing, de fantastische pass van Ziyech en uiteindelijk het afronden. Schitterend.”

Daarna zag de trainer een wedstrijd die was beslist. “We hadden nog verder kunnen uitlopen, maar je ziet de spelers de blik naar dinsdag verleggen. Dat is enigszins begrijpelijk, maar er had meer ingezeten en dat is jammer. Toch denk ik dat het publiek wel aan zijn trekken is gekomen en een paar mooie aanvallen heeft gezien.”

Ook de invalbeurt van Siem de Jong – die voor het eerst sinds april 2018 weer minuten maakte in een officiële wedstrijd – kwam ter sprake op de persconferentie. Ten Hag gunde zijn middenvelder speeltijd omdat hij verwacht dat De Jong dit seizoen nog van waarde kan zijn.

“Hij mag niet meer uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Het enige elftal waarin hij kan spelen, is het eerste. Als hij ritme op moet doen zal dat in het eerste zijn op de momenten waarop dat kan. En natuurlijk moet hij het straks ook gaan afdwingen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >