Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag geniet, maar wil minder circus op het veld

Ajax pakte in zijn eerste groepsduel de volle buit. Dit uiteraard tot tevredenheid van trainer Erik ten Hag, al zag hij nog genoeg verbeterpunten tijdens de zege op Lille OSC (3-0).

18 september 2019 - 09:16
haglillenababbelcar
Als Ten Hag naar het circus wil, koopt hij wel een kaartje. © Pro Shots

Waar Lille-trainer Christophe Galtier sprak van een 'zware uitslag' gezien de kansen die ook zijn eigen ploeg kreeg, had Ten Hag een fantastische avond voor Ajax gezien. “We speelden attractief voetbal tegen een goede tegenstander, zoals we konden zien. Ze hebben veel snelheid voorin. Bij vlagen heb ik echt genoten,” zei hij.

De winnende trainer erkende dat zijn spelers in het veld wel af en toe wat doorsloegen. Menig Ajacied gooide er een 'Zidane-pirouette' uit. Soms functioneel maar soms ook een tegenaanval inleidend. Niet voor niets kreeg de goed spelende Sergiño Dest van aanvoerder Dusan Tadic halverwege de tweede helft bij een stand van 2-0 de volle laag.

“Soms zat er te veel circus in. Daarmee zet je de tegenstander in het zadel en maak je ze groot. Daardoor kon Andre Onana zich ook onderscheiden. Hij speelde fantastisch, maar dat is wel een verbeterpunt. We moeten dan zakelijker spelen en langer aan de bal blijven. We wilden het geen open wedstrijd laten worden, want dan zijn ze heel goed en ook dat hebben we een aantal keer gezien,” aldus de oefenmeester.

Waar zijn Franse collega sprak van een ‘efficiënt Ajax’ vond Ten Hag op zijn beurt dat zijn ploeg weliswaar veel kansen creëerde, maar daar toch beter mee had moeten omspringen. “Als we op bepaalde momenten zakelijker zijn, zit er muziek in de ploeg. Dit soort duels hebben we nodig om weer een team te worden.”

Of de preventief gewisselde Hakim Ziyech en Lisandro Martínez zondag kunnen aantreden in de kraker tegen PSV liet de trainer – hoewel positief gestemd – in het midden. De Marokkaan begon al niet helemaal fit aan de wedstrijd en de Argentijn kampte met krampverschijnselen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >