Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag eist een andere houding van stroperig elftal

Erik ten Hag verwacht dat zijn spelers zaterdag tegen FC Groningen met een andere houding het veld opkomen. Ajax speelde tegen Fortuna een matige eerste helft, maar liep na wat omzettingen van de coach in het tweede bedrijf uit naar een riante 5-0-zege.

26 september 2019 - 00:53
hagfortunastroopcar
De assistenten melden zich beurtelings naast Ten Hag. © Pro Shots

Traditiegetrouw noemt de persvoorlichter van Ajax op de persconferentie altijd even het aantal verkochte kaarten. In het geval van Ajax - Fortuna waren dat er 53.121. Ten Hag haakte daar alert op in. “Gelukkig hebben we al die supporters in de tweede helft nog wel kunnen vermaken, want dat was gedurende de eerste helft absoluut niet het geval,” mopperde de oefenmeester.

Ajax speelde te traag. “Stroperig, in een laag tempo met te weinig sturing van achteruit. Daar lag het probleem. We creëerden wel vier of vijf kansen, maar lieten er achterin ook twee toe. Dat is niet goed. In de rust hebben we dat opgelost door er een extra aanvaller bij te zetten (Klaas Jan Huntelaar kwam voor middenvelder Edson Álvarez, red.). Donny van de Beek hebben we wat teruggezet en Quincy Promes kwam erbij in de as.”

Dat leverde binnen vijf minuten de openingstreffer op en daarna zag Ten Hag zijn elftal rap uitlopen naar een ruime 5-0-overwinning. “Als de 1-0 eenmaal valt en je in een hoog tempo blijft spelen, dan doet dit wat bij je tegenstander. Dan gaan de koppies omlaag. Dan kun je er dus vijf maken, al hadden we er nog meer kunnen maken.”

Al met al kon de tukker wel leven met de uitslag al gaf hij zijn spelers wel een strenge boodschap mee richting de volgende wedstrijd, zaterdag dus in de Johan Cruijff Arena tegen Groningen. “Dan moeten ze met een andere houding het veld opkomen. Dat wordt de uitdaging. Winnen met 5-0 is een goede uitslag, maar deze wedstrijd moeten we achter ons laten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >