Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dest was tegen Lille weer heel even straatvoetballer

Er gebeurt veel in het voetballeven van Sergiño Dest. Zijn ontwikkeling gaat als een speer. Plots staat hij voor de keuze Amerika of Oranje en is hij basisklant in de groepsfase van de Champions League.

18 september 2019 - 10:25
dest-12002
Het voetbalboek van Dest krijgt steeds meer hoofdstukken. © Pro Shots

De verdediger haakte in de voorbereiding ogenschijnlijk met het grootste gemak aan bij de grote jongens en verdiende op die manier het vertrouwen van Erik ten Hag. Tegen Lille OSC (3-0) speelde de jongeling vol flair en brutaliteit. Wat goed is, komt snel.

De trukendoos ging zelfs open. Circus Dest. Een Zidane-pirouette. Hij was niet de enige, want ook Lisandro Martínez en invaller Jurgen Ekkelenkamp zagen kans om dit hoogstandje uit te voeren. Als het goed gaat, dan staat het publiek op de banken. Die lijn is echter dun.

“Het gaat om zelfverzekerd zijn,” zegt Dest na de ereronde tegen Fox Sports. “Als je dat bent, kun je doen wat je ook op straat zou doen. Ik weet wat ik kan en laat het gewoon zien. Hopelijk kan ik nog veel meer wedstrijden spelen. Ik denk dat ik het tot nu toe goed doe en hoop dat ik na een tijdje ook assists kan geven en goals kan maken.”

Het was op zeker moment een beetje Circus Ajax met hakjes, pirouettes en panna’s. Zolang het goed gaat, dan is het smullen voor het publiek, al werd het hier en daar wel een beetje overdreven, zo vonden Erik ten Hag, Daley Blind en Hakim Ziyech.

Laatstgenoemde genoot zichtbaar van alle frivoliteiten op het veld, maar toonde zich bij Veronica tevens kritisch. “Een speeltuin? Dat viel wel mee. Misschien draafden we soms te ver door in het circus, maar het was wel even lekker,” aldus de spelmaker met een vette glimlach.

Het stukje gallery play bij sommige spelers zorgde in elk geval voor frustratie bij de Franse nummer twee, zo zag Ziyech ook. “Zij gingen op zeker moment schoppen. Toen gingen we iets te ver in het circus. Dat moet eruit. Daar moeten we slimmer in zijn, maar over het algemeen was het een hele goede wedstrijd van onze kant.”

Ziyech werd tien minuten voor tijd vervangen door Noa Lang, die daarbij zijn debuut maakte in de Champions League. “Ik had vooraf al wat last van mijn hamstring, dus wilde geen risico nemen,” aldus Ziyech.

Met PSV-uit op het programma lijkt ons dat een uitstekend besluit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >