Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Luuk de Jong nog altijd zuur over delen topscorerstitel met Tadic

Ken je dat voetbalgala waarbij Erik ten Hag afwezig was? Nou, dat gala was maandag. Ajax viel met een Gouden Schoen, een Bronzen Schoen en het Talent van het Jaar dik in de prijzen. En alsof dat nog niet genoeg was, moest Luuk de Jong zijn momentje als topscorer delen met Dusan Tadic.

03 september 2019 - 10:37
luukdelentopscorercar
Mede dankzij een rake penalty van Tadic tegen PSV werd de titel een feit. © Pro Shots

Dankzij een ongekende eindsprint van Tadic eindigde hij net als De Jong op 28 doelpunten. We moeten hierbij inderdaad aantekenen dat in het totaal van Tadic elf strafschoppen zijn opgenomen, terwijl de PSV-spits op eigen kracht 28 doelpunten maakte. Qua assists was het weer 13 om 6.

Of, nou ja, op eigen kracht. Er moest wel een doelpuntje extra geclaimd (lees: afgepakt van een teamgenoot) worden omdat de strijd om de topscorerstitel De Jong stiekem toch best veel deed. Iedere haarlok telde. Maar goed, beide heren kregen tijdens het Voetbalgala de vraag of ze jaloers waren op een doelpunt van de ander.

Tadic deed eens te meer zijn best om in het Nederlands te antwoorden en later ook te speechen, maar het omschrijven van een omhaal viel hem zwaar. Helaas snapte mede-presentator Jandino Asporaat niet helemaal wat Tadic bedoelde, maar Jandino verdiende dan ook geen mooie schoen voor zijn optreden...

Hoe dan ook, Tadic vertelde dus jaloers te zijn op de omhaal die De Jong maakte in het shirt van PSV. Keurig! Hartstikke netjes van Tadic. En op welke treffer zou De Jong omgekeerd jaloers zijn? Nou, dat antwoord loog er niet om. “Al die penalty's...”

De zure opmerking van De Jong paste prima bij de teneur van het Voetbalgala, waarbij enkele heel mooie momenten werden afgewisseld met stevige ongemakkelijkheden. Zulke dingen kunnen ze bij de BBC toch iets beter dan wij in Nederland en misschien moeten we daar eens ons voordeel mee doen.

Het blijft voor nu grappig dat De Jong een zware avond had – zelfs broer Siem greep het mislopen van de titel erin bij het uitreiken van de Zilveren Schoen – en wij als Ajacieden zodoende iets extra's te lachen hadden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >