Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax geeft op bezoek bij De Graafschap overwinning uit handen

Jong Ajax heeft vrijdagavond op een behoorlijk pijnlijke manier verloren van De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem knokte zich terug van een achterstand en won uiteindelijk in de slotfase met 3-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de beloften, totdat ze vrijwel direct in de tweede helft met tien man verder moesten.

14 september 2019 - 10:21
Copyright-ProShots-4376200
Het werd geen leuke avond voor Jong Ajax... © Pro Shots

Bij Jong Ajax zagen we best wat opvallende dingen in de opstelling. Zo maakte de van Chelsea gehuurde Juan Familio-Castillo zijn debuut voor Jong Ajax. Daarnaast was er een basisplek gereserveerd voor Carel Eiting. De middenvelder is eindelijk hersteld van een vervelende knieblessure en deed bij de beloften wat wedstrijdritme op.

Met twee nieuwe gezichten in de basisformatie schoot Jong Ajax uit de startblokken. Jurgen Ekkelenkamp werd gevloerd in de vijandelijke zestien en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Lassina Traoré bleef vervolgens ijzig kalm en schoot de bal snoeihard door het midden. Ryan Gravenberch tilde de marge niet veel later naar twee. De middenvelder kapte de Doetinchemse doelman eenvoudig uit en kon voor een vrijwel leeg doel inschieten.

Na rust sloeg de tendens ineens helemaal om. Jong Ajax moest bijna direct in de tweede helft verder met tien man. Quinten Timber ging in de ogen van de scheidsrechter te hard door op zijn tegenstander en mocht inrukken met rood. Jasper van Heertum schoot vervolgens fraai de aansluitingstreffer binnen. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam na de tegengoal flink onder druk te staan en die druk werd de beloften uiteindelijk te veel.

De Superboeren roken bloed en gingen nadrukkelijk op zoek naar meer. Via een goal van Branco van den Boomen kreeg de thuisploeg dat vervolgens ook. Jong Ajax had eigenlijk niks meer te vertellen en het was wachten op de derde tegentreffer. Ralf Seuntjes maakte de comeback van De Graafschap – al dan niet vanuit buitenspelpositie – in de slotfase uiteindelijk compleet: 3-2.

Jong Ajax ziet zichzelf door het verlies in Doetinchem zakken naar de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Maandag 16 september krijgen de beloften tegen Jong PSV in eigen huis de kans om de nasmaak van de pijnlijke uitglijder weg te spoelen. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op sportpark De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >