Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie training kijken plus bezoek Valencia-uit

Yes, het is zo ver! Het eerste uitduel in de groepsfase van de Champions League staat voor de deur en we hebben er onwijs veel zin in! We maken ons op voor een tripje naar de sinaasappelstad en een bezoek aan Valencia-uit. Hier volgen wat tips om van je bezoek een succes te maken!

30 september 2019 - 20:21
infovalenciauitcar
We kunnen niet wachten om in dit stadion naar Ajax te kijken! © Pro Shots

Zowel Ajax als Valencia is de groepsfase van het kampioenenbal goed begonnen en dat maakt van de onderlinge confrontatie in Mestalla direct een zeer interessante wedstrijd. Stel dat er een winnaar uit de bus komt rollen dan doet die wel erg goede zaken.

Het is vooral Ajax sowieso zaak om een goed resultaat neer te zetten en het kan daarbij de steun van een uitverkocht uitvak goed gebruiken. Er gaan in totaal 2377 Ajacieden richting Valencia en dat is hartstikke mooi om te zien. De vele mooie tripjes van vorig seizoen smaken naar meer.

We kunnen de informatie over het omwisselen dit keer skippen, want dat hebben we al gedaan. Het is niet mogelijk om in Valencia je persoonlijke kaartje nog om te wisselen, bij gebrek aan een goede locatie. We gaan daarom gelijk door naar het bijwonen van de training, want dat is gelukkig wel mogelijk.

Het is alleen zaak om een klein beetje haast te maken met sfeerproeven in Mestalla, want we zijn 'slechts' een halfuurtje welkom. Als je je meldt bij ingang 8, krijg je tussen 20.30 en 21.00 uur toegang bij de laatste oefensessie van de Ajacieden.

Het is dan wel zaak om eerst bij Mestalla te komen. Dit kan vanuit de stad op diverse manieren. Je kunt per metro lijn 3 of lijn 5 pakken en vervolgens uitstappen bij halte Aragon of Facultats. Het is ook mogelijk een bus te nemen. De lijnen 10, 32, 71 en 80 zijn interessant, net als toeristenbus B, halte 11.

Dezelfde route kun je op de avond van de wedstrijd opnieuw gebruiken. De route naar het uitvak is beschikbaar vanaf 19.30 uur, want dan zwaaien de poorten van het stadion open. Grote tassen en rugzakken mogen niet mee naar binnen en uitingen waarop het woord 'ultra' staat, worden ook geweigerd. Dit is in geheel Spanje verboden.

Ajax waarschuwt alvast dat er bij Valencia maar weinig ruimte is om vlaggen of spandoeken op te hangen, maar met een beetje creatieve geest is er vaak alsnog een heleboel mogelijk. Verder doen we nogmaals een beroep op de Valencia-gangers het net dat waarschijnlijk voor het uitvak hangt ook gewoon netjes te laten hangen, anders dreigt het uitvak een wedstrijdje geschorst te worden.

Ga ook niet in discussie met de Spaanse ME, want we weten hoe dat afloopt. Je ziet dan binnen de kortste keren een wapenstok, want de politie in Spanje pakt de zaken net even iets anders aan dan we in Nederland gewend zijn. Laat je dus niet uit de tent lokken!

Tot zo ver het regeltjesgebeuren, we wensen jullie een goede reis en veel plezier in Valencia!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >