Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie kaartverkoop plus buscombi RKC-uit

Het is toffer dan ooit om Ajax achterna te reizen, maar je moet er ook flinke moeite voor doen. Er is wat gedoe rondom de uitduels met Valencia en Chelsea, terwijl het uitvak nationaal binnenkort weer een vrije ronde uitzit vanwege het treffen met ADO Den Haag. En ook rondom RKC-uit valt een tegenvaller te incasseren.

26 september 2019 - 20:02
infogedoerkccar
Dit was de laatste keer RKC. Eenmaal binnen is het vaak best leuk. © Pro Shots

Misschien heb je het al gezien in het verkoopschema en anders brengen wij nu het slechte nieuws, maar er is sprake van een verplichte buscombi. Dit betekent dat je zaterdag 19 oktober 's middags bij de Johan Cruijff Arena wordt verwacht om vervolgens het tripje naar Waalwijk te maken.

De aftrap is om 18.30 uur, maar reserveer maar vast een groot deel van je middag en ook meer van je avond dan je waarschijnlijk zou wensen. Een kaartprijs van 29,82 euro maakt het er ook al niet veel beter op, al zijn er in totaal wel 625 uitsupporters welkom in het Mandemakers Stadion.

Onthoud dit eventjes, het aantal van 625 uitfans. Er was in eerste instantie namelijk sprake van een verplichte auto-/buscombi, maar op die manier is er onvoldoende ruimte op het parkeerterrein. We weten trouwens niet helemaal zeker of hiermee het welbekende grasveld wordt bedoeld waarop we vroeger na een vrije reis parkeerden. Tot en met de vorige keer verliep dit prima.

Hoe dan ook, als er auto's en bussen worden toegestaan, kloppen de rekensommen niet meer. Een bus neemt ruimte in die niet door auto's benut kan worden, waardoor er alles bij elkaar zo'n honderd Ajacieden minder naar RKC-uit kunnen. Ajax hanteert logischerwijs als een vast uitgangspunt: hoe vervelend een regeling ook wordt, altijd kiezen voor de optie waarbij de meeste uitfans meekunnen.

Dat is nu ook gebeurd. Er staan niet alleen bussen klaar op het dek van de JC Arena, want ook de alternatieve SV Ajax-bussen rijden gewoon. Omdat de belangstelling voor opstapplek Den Bosch waarschijnlijk ongekend groot zal zijn, zetten we daar een tweede bus in. Mooier kunnen we het helaas niet maken.

Tot zo ver de uitleg over de regeling van RKC-uit. De kaartverkoop start zaterdag voor Ajacieden met voorrang voor nationale uitwedstrijden en 5 oktober is vervolgens de grote loterij, plus de niet geheel onbelangrijke inschrijving voor de bussen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >