Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint topper van landskampioen FC Twente

Ajax Vrouwen heeft goede zaken gedaan in de eredivisie door te winnen van FC Twente. De regerend landskampioen werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Daarnaast zagen de dames concurrent PSV punten verspelen tegen ADO Den Haag, waardoor de Amsterdammers de koppositie kunnen ruiken.

21 september 2019 - 10:43
2019-09-21-Ajax-vr-Twente-vr-021
Bakker schoot haar ploeg in de slotfase naar de overwinning. © Ajax Images

De formatie van Denny Schenkel begon zeer aardig aan de wedstrijd. Ajax Vrouwen was de bovenliggende partij en dacht na vier minuten al op voorsprong te komen. Het doelpunt van Vanity Lewerissa werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Na een half uur schoot Desiree van Lunteren haar ploeg uit een vrije trap alsnog naar een verdiende voorsprong.

Ondanks het betere spel van Ajax Vrouwen, wisten de bezoekers in de tweede helft toch op gelijke hoogte te komen. Bente Jansen wist namens de Tukkers het net te vinden. De Amsterdames hadden het na de tegengoal lastig en waren in balbezit regelmatig te slordig om echt iets te kunnen forceren.

Eshly Bakker wist haar ploeg in de slotfase dan toch naar de winst te schieten. De invalster kreeg de bal na wat geklungel in de vijandelijke zestien voor haar voeten, dacht niet na en schoot snoeihard raak. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar en zo versloeg Ajax Vrouwen de regerend landskampioen.

In Eindhoven kwam concurrent PSV tegelijkertijd niet verder dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag. De Brabanders en Ajax Vrouwen hebben nu beide tien punten, alleen gaat PSV met een beter doelsaldo aan kop. Vrijdag 27 september kunnen de dames een aanval gaan doen op de koppositie, als het op bezoek gaat bij ADO.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >