Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax start talententrainingen voor meiden!

Ajax start dit seizoen met talententrainingen voor meiden. Loïs Schenkel en Chantal de Ridder, twee oud-speelsters van de Ajax Vrouwen, zetten dit traject op en coördineren de boel. Interessant!

11 september 2019 - 14:34
meisjes-1200-ajax
Ajax neemt voetbal voor meiden serieus en dat is tof! © De Brouwer

Er zijn heel veel jongetjes die ervan dromen om bij Ajax te voetballen, maar steeds meer meisjes zullen mogelijk dezelfde dromen hebben. En dat is niet zo gek, want het meidenvoetbal wordt steeds populairder en Ajax Vrouwen timmert ook flink aan de weg.

Precies om die reden onderneemt Ajax een nieuwe stap in de ontwikkeling van jonge speelsters, zo lezen we op de clubwebsite. Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, legt uit: “Chantal en Loïs zullen zich bezighouden met de voetbalontwikkeling van jonge meiden, die de droom hebben om ooit voor Ajax uit te komen.”

Koster nam vier jaar geleden met ABN Amro het initiatief voor talentendagen voor meiden. De afgelopen jaren is op kleine schaal begonnen met talententrainingen. Het doel? Jonge talentvolle speelsters van Onder 9 tot en met Onder 11 een unieke ervaring te geven in hun ontwikkeling.

Deze stap bleek een groot succes. Zo groot dat Ajax ervoor kiest dit te continueren over het hele seizoen en zelfs uitbreidt naar meerdere leeftijdsgroepen.

Koster stelt dat Schenkel en De Ridder een belangrijke rol gaan spelen. “Ze zijn ook het aanspreekpunt voor partnerclubs van de Ajax Vrouwen en de scouting. Ook spelen ze een rol in de evenementen rondom Ajax Vrouwen, gericht op kinderen die dromen van spelen in het Ajaxshirt.”

We houden de berichtgeving voor jullie in de gaten en als er interessante ontwikkelingen zijn, dan komen we met een update!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >