Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax hevelt kwartet talenten officieel over naar eerste elftal

Het zegt lang niet alles, het zegt misschien wel iets. Ajax heeft laten weten dat een kwartet talenten is gepromoveerd naar de A-selectie. Het gaat om Sergiño Dest (18), Jurgen Ekkelenkamp (19), Ryan Gravenberch (17) en Noa Lang (20).

12 september 2019 - 14:07
destpromotiecar
Dest is geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen. © Pro Shots

“Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan,” reageert Erik ten Hag. Het moge duidelijk zijn dat de trainer lucht naar boven spot bij dit viertal, want waarom anders promotie? “Ze tonen potentie om een bijdrage te leveren aan het eerste elftal.”

De vier genoemde spelers hebben allemaal reeds hun debuut in het eerste elftal gemaakt en met name Dest zit op dit moment dicht tegen een vaste basisplaats aan. Het is in die zin helemaal niet gek dat de verdediger met Amerikaanse roots een vast plekje in de kleedkamer krijgt.

Ook Ekkelenkamp en Lang zitten met enige regelmaat op de bank en wordt af en toe zelfs een invalbeurtje gegund, maar Gravenberch lijkt toch nog niet direct in aanmerking te komen voor serieuze speelminuten.

We weten dat dit allemaal snel kan veranderen, maar de laatste betrokkenheid van Gravenberch bij het eerste elftal dateert toch alweer van bijna een jaar geleden. Gravenberch debuteerde vorig jaar rond deze tijd uit bij PSV (3-0-nederlaag) en was met zijn zestien jaar en 130 dagen de jongste debutant ooit.

De ontwikkeling van een speler verloopt echter vrijwel nooit in een rechte lijn naar boven, zoals ook Gravenberch de afgelopen tijd heeft gemerkt. Het zal hem wat dat betreft goed doen dat Ten Hag zijn vertrouwen in hem behoudt, want zo kunnen we dit heugelijke nieuws absoluut uitleggen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >