Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Vermoeide Tagliafico ziet na gelijkspel geen reden voor paniek

Nico Tagliafico committeerde zich na vorig seizoen aan een extra jaar in het Ajaxtenue. De Argentijn speelde na een korte vakantie en later moment van instromen tegen Vitesse weer zijn eerste volledige wedstrijd.

04 augustus 2019 - 12:17
nicovitajacar

Nico, welk gevoel overheerst na dit 2-2-gelijkspel?
“Pfff... we misten wel ontzettend veel kansen. Soms speelden we heel goed en soms niet. Dit was pas de eerste wedstrijd van het seizoen. Voor mijzelf was dit bijvoorbeeld ook pas mijn eerste volledige wedstrijd.”

Inderdaad. Hoe ging het?
“Ik ben moe. Dat voelde ik de laatste twintig minuten van de wedstrijd al. Dat is oké. Soms gebeurt dat. Ik moet gewoon mijn minuten gaan maken.”

Wat vond je zelf van de wedstrijd?
“Vitesse is altijd een lastige ploeg. Het veld was lastig. Als je tegen dit soort ploegen wel snel scoort, wordt het een ander verhaal. Dat was vorig seizoen het geval. Mijn eerste wedstrijd tegen Vitesse verloren we zelfs. Een 2-2-gelijkspel is geen reden voor paniek. Het seizoen is nog lang. We moeten gewoon positief blijven, zoals altijd, en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.”

Je speelde met je landgenoot Lisandro Martínez aan je zijde. Hoe was dat?
“Goed. Zeker voor de eerste keer. Bij de nationale ploeg speelt hij namelijk linksback en ik op het middenveld. Het was okay, maar we moeten nog meer samenspelen zodat we elkaar beter gaan aanvoelen.”

Jij blijft nog een jaar, maar in aanloop naar Vitesse-uit ging het veel over Donny van de Beek en Lasse Schöne. Was dat van invloed op de teamspirit?
“Nee. Nu na de wedstrijd is het anders, maar voor de wedstrijd focus je op de wedstrijd. Ik las ook op internet dat Lasse naar Genoa gaat. Dat is niet gemakkelijk voor hem, maar eerlijk gezegd weet ik niet wat er gaat gebeuren.”

Het is nog niet officieel, maar zo goed als rond...
“Goed. En dan speelt er rond Donny nu bijvoorbeeld ook veel. Dat zijn niet de gemakkelijkste momenten, maar dit gebeurt soms als je een goed seizoen achter de rug hebt.”

Lasse bleef op de bank, maar aan Donny merkte je in deze wedstrijd niets van alle ophef, toch?
“Nee, hij speelde inderdaad goed. Zoals altijd.”

Conclusie na deze eerste eredivisiewedstrijd?
“Er is geen reden voor paniek, maar we moeten wel efficiënter zijn met het benutten van onze kansen. We moeten pressen in het begin van een wedstrijd, zodat we een snelle treffer forceren en daarna de wedstrijd kunnen controleren. Maar nogmaals, soms loopt het anders en dat was vandaag het geval.”

Bedankt en succes tegen Paok.
“Dank je wel!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >