Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Veltman vindt het te ver gaan om van een slechte wedstrijd te spreken

Als je bent gewend om veel te winnen, voelt het eerste zuchtje tegenwind extra zwaar. En er was tegenwind tijdens het bezoek aan Apoel Nicosia. Ajax kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en mocht ook geen aanspraak maken op meer. Joël Veltman maakt zich geen zorgen.

21 augustus 2019 - 12:23
apoeltjeveltmancar

Joël, heeft Ajax een teleurstellende, ondermaatse of zelfs slechte wedstrijd gespeeld?
“We willen altijd beter natuurlijk en geen uitdoelpunt maken is sowieso teleurstellend. Er was sprake van teleurstelling in de kleedkamer, maar we kunnen het thuis gewoon afmaken.”

Ben je nog een beetje opgelucht dat er niet is verloren?
“Ja, maar ik denk dat we ook genoeg kansen hadden. Dan kom je uit op een gelijkspel, prima. Met tien man kregen wij nog de grootste kans via Klaas Jan. Kijk, ik weet ook wel dat het geen topwedstrijd was. Het liefst had ik een uitgoal gezien, maar 0-0... Het zat er niet in.”

Waarom zakte het spel van Ajax na de eerste twintig minuten in?
“Omdat Apoel zo inzakte. Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg die heel ver inzakt. Dat is lastig om te bespelen en we kwamen er niet echt doorheen. We kregen niet echt grote kansen, zeker niet in de eerste helft. We waren in de tweede helft een paar keer slordig op het middenveld waardoor zij konden counteren. Apoel komt dan in zijn kracht.”

Waardoor ontstonden die slordigheden bij Ajax?
“Ik heb geen idee, ik kan van alles noemen... Maar waarom? Terwijl we echt wel beseften dat Apoel op de counter loerde. Wat ik zeg, wat jij zegt, het was slordig...”

Het gekke is dat die slordigheden zich ook voordeden als Apoel inzakte, zonder dat Ajax onder druk stond...
“Dit was niet hoe wij willen spelen. Wij willen zeker zijn aan de bal, zelfs als we in het doelgebied van de tegenstander zijn, maar dat waren we een paar keer niet...”

De zoektocht naar automatismen en vastigheden is nog volop gaande?
“Ja, natuurlijk. We zoeken nog naar automatismen en dat kun je ook wel een beetje zien, maar we moeten ook weer niet doen alsof het een heel slechte wedstrijd was. We willen beter, maar 0-0, volgende week thuis in de Johan Cruijff Arena en dan moet het goed komen.”

Was dit dan een wake-upcall? Het ging zaterdag tegen VVV (1-4) juist zo goed, ook in de passing!
“Toen stond het in de rust ook 0-1, maar het klopt dat de passing beter was. Waar het aan ligt? Jij blijft doorgaan op die vraag en ik heb geen idee waar het aan ligt. Wij waren slordig en zo kwam Apoel in zijn kracht. Precies wat wij niet wilden...”

Het spelbeeld zal in de return vast niet anders zijn.
“Dat denk ik ook. We gaan video's bekijken en in plaats van moeilijke ballen moeten we vaker iets simpeler spelen en dan zie ik het wel goed komen. Als we het volgende week afmaken, staan we met onze handen in de lucht. Dit was nog niet het spel dat we graag willen spelen, maar wij gaan sowieso scoren in de JC Arena. Ja, we moeten wel hè.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >