Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Supporters kraken hersens tijdens gezellige Ajax Life pubquiz

Bier, bitterballen, vrienden en acht ronden vol lastige Ajaxvragen. Dat is precies wat je krijgt bij de Ajax Life-pubquiz. Deze keer waren we bij Café JAAP, langs de Jaap Edenbaan. Elf teams streden om de hoofdprijs: kaarten voor de play-offs Champions League of Europa League. Team 'De Knoest' verzamelde - niet voor het eerst - de meeste punten. Foto's!

01 augustus 2019 - 09:49
quiz-12001

Meedoen is belangrijker dan winnen is een gezegde dat je vaak hoort, maar dat gaat niet op tijdens onze Ajax Life-pubquiz. Er wordt gestreden om elk punt en bij het voorlezen van de antwoorden wordt nog net niet om VAR-ingrepen gevraagd. Dat ene puntje kan immers net het verschil tussen goud en zilver betekenen...

We zagen een hoop bekende gezichten, maar ook een aantal nieuwe koppies. En nieuwe koppies betekent ook verse teamnamen. Een eervolle vermelding gaat op dat vlak naar het team 'Quizy Promes'! De spitsvondige naam leverde op zichzelf geen punten op, maar we overwogen bijna een bonuspunt te geven voor de originaliteit.

Toen iedereen binnen was en voorzien van een natje en een droogje, kon de pubquiz beginnen. Natuurlijk waren er weer twee plaatjesronden en tal van lastige en minder lastige vraagstukken op te lossen. Weet jij bijvoorbeeld welke twee spelers namens Ajax topscorer van de eredivisie werden en erna nog in Duitsland speelden?

Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04) werd overal wel ingevuld, maar good old Jari Litmanen speelde na Ajax nog een blauwe maandag bij Hansa Rostock. Dat had niet iedereen meer helder op het netvlies staan. En zo waren er natuurlijk veel meer vragen, waarbij je het uiterste uit jezelf moest persen om het antwoord te vinden.

Vaak resulteerde dat bij het oplezen van de antwoorden in talloze 'oh-ja-momenten'. Hoe konden we dáár nou niet opkomen? Veel gejuich was er natuurlijk ook, als bleek dat de gok die je waagde een juiste bleek. Of dat je het antwoord gewoon wist, dat kan natuurlijk ook.

Uiteindelijk was dit de top 3 van de avond:

  1. De Knoest
  2. Bussie Leiden derde generatie
  3. FEBO Boys UMB

We bedanken iedereen voor zijn komst en hopelijk tot snel. Geniet nog even na van de avond met onderstaand fotoverslag. De fijne plaatjes zijn geschoten door fotograaf Sjoerd Tullenaar.

Ben je nog niet lid van Supportersvereniging Ajax, maar wil jij ook meedoen aan één van onze pubquizzen? Sluit je dan snel bij ons aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >