Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Blind: 'We moeten ons eigen spel spelen, je ziet wat het oplevert'

Daley Blind besefte dat het foute boel was. Eén pass van Paok Saloniki door het midden en weg was de voorsprong van Ajax. Blind doorzag het en hief zijn armen nog, maar het was al te laat. Gelukkig was het voor Ajax niet te laat om in de tweede helft beter voor de dag te komen. Dat herstel biedt vertrouwen.

07 augustus 2019 - 11:41
blindpaokcar

Daley, hoe kijk jij terug op de eerste ontmoeting met Paok?
“We begonnen goed, maar na de eerste twintig minuten was onze veldbezetting niet meer in orde en komen we niet meer aan voetballen toe. Ook door druk te zetten kregen we er geen grip op, want ons elftal brak in tweeën. We stonden echt niet goed in het tweede deel van de eerste helft en dat kost ons twee doelpunten. De tweede helft speelden we weer zoals we kunnen en krijgen we veel kansen, mogelijkheden en kansen op kansen. Al met al is 2-2 niet wat je wilt, maar het is ook niet superslecht.”

De eerste twintig minuten brak Paok juist in tweeën, waardoor jij soms zo kon doorlopen met de bal. Wat maakte het daarna zo anders?
“We hadden onze veldbezetting gewoon niet meer goed voor elkaar. We waren aan het zoeken en kwamen er in de opbouw niet meer uit. Als wij niet goed pressie zetten, komen we in te grote ruimtes te spelen en daar hadden we moeite mee.”

Lag dat aan Paok of aan jullie?
“We moeten vooral naar onszelf kijken.”

Kun je uitleggen wat er verkeerd ging bij de 1-1?
“Biseswar stond vrij in het midden, Nous ging door op hun 'dubbel 6' en Donny stond aan de kant van de bal. Ik sta tussen twee personen in en achteraf – we hebben in de rust beelden bekeken – had Nico die man kunnen oppakken zodat ik meer centraal had kunnen blijven. Ik koos echter voor de kant van de bal en achterin stond het één-op-één, waardoor doordekken ook niet mogelijk was. Dat is huiswerk voor de return, want anders wordt je op dit niveau geslacht.”

Ajax moet toch in staat zijn om dit thuis af te maken?
“We hebben twee uitgoals gemaakt en 2-2 is een resultaat waarmee je verder kunt. We moeten in de return verder met het spel dat we in de tweede helft hebben gespeeld. We hebben de kwaliteiten om er doorheen te voetballen en mogelijkheden te creëren, maar het is ook duidelijk dat we onze taken moeten blijven uitvoeren en afspraken moeten nakomen. Als je ziet hoe we in de tweede helft spelen... dat was goed. We moeten gewoon ons eigen spel spelen, je ziet wat het oplevert.”

Waar merk je in het veld aan dat er nog wat ritme ontbreekt?
“Ik heb dat niet echt gemerkt. Het zijn meer de afspraken en de slechte veldbezetting in de eerste helft. Als je blijft doen wat je de eerste twintig minuten doet, kun je er rustig onderuit voetballen en druk zetten. Maar als je verslapt, krijg je een dreun. Dat is de grote les. We moeten hiervan leren en dat zal de trainer ook zeker doen.”

Is het voordelig voor Ajax dat het een extra wedstrijd speelt voor de return? De return wordt voor jullie de vijfde wedstrijd van het seizoen, voor Paok pas de tweede...
“Dat weet ik niet. Wij moeten ook nog het nodige afstemmen en patronen erin slijpen, we zijn ook pas net compleet. Paok is dus vrij komend weekeinde? Hmm, ik weet het niet. Ik vind het zelf juist lekker dat we ons kunnen focussen op de volgende wedstrijd en weer ritme opdoen. Dat is precies wat we willen: veel wedstrijden spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >