Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrees voor afgescheurde hamstring bij VDBeek blijkt ongegrond

Donny van de Beek is geblesseerd. Die zin hebben we nog nooit hoeven schrijven. En nu moeten we wel, want Donny zit in de lappenmand. Een hakje op de training zorgde voor een stevige pijnscheut, maar als we ons er een beetje in verdiepen, valt het nog relatief mee.

26 augustus 2019 - 10:32
donnyblessacar
Het gaat bij Donny gelukkig 'slechts' om een verrekking. © Pro Shots

Waarom het relatief meevalt? Omdat er in eerste instantie werd gevreesd voor een afgescheurde hamstring. Als je je hamstring afscheurt, lig je er echt maanden uit. Nicolai Boilesen en Viktor Fischer zijn zelfs twee voorbeelden van spelers voor wie die blessure grote invloed had op hun carrières.

Zo erg lijkt het bij de 22-jarige Van de Beek gelukkig niet. Dit maken we op uit een soort medisch rapport in De Telegraaf. De wakkere krant schrijft dat er aanvankelijk dus werd gevreesd voor een afgescheurde hamstring, maar onderzoek in het ziekenhuis gaf gelukkig een ander beeld.

Er blijkt 'slechts' sprake van een verrekking in de hamstring. Het staat vast dat Van de Beek tegen Apoel Nicosia niet in actie kan komen, terwijl ook de interlands met het Nederlands elftal aan hem voorbij lijken te gaan. Dit laatste kunnen we concluderen op basis van uitspraken van Ronald Koeman bij Studio Voetbal.

De bondscoach neemt het met Oranje op tegen Duitsland en Estland, waarna Ajax half september de eredivisie hervat met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dan heeft Donny – gemeten vanaf vrijdag de 23ste – een kleine vier weken de tijd gehad om te herstellen dus wie weet!

Maar het is nu eerst even afwachten geblazen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >