Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van dit onderonsje met het uitvak kreeg Schöne tranen in zijn ogen

Hebben we het goed gezien? Jawel, het had er alle schijn van. Lasse Schöne had kort na het laatste fluitsignaal in de Gelredome moeite om zijn ogen droog te houden. We zagen hem een traan uit zijn oog vegen en daar kunnen we ons iets bij voorstellen, want afscheid nemen van Ajax is emotioneel.

04 augustus 2019 - 17:57

Schöne droeg zeven jaar lang het shirt van Ajax en deelde, verspreid over 287 wedstrijden, flink mee in de prijzen. Er werden drie kampioenschappen gevierd, een KNVB-beker veroverd en hij werd door de supporters in 2014 zelfs verkozen tot Ajacied van het Jaar.

Niet slecht hè, voor een breedte-aanwinst! Een aankoop kunnen we hem niet eens noemen, want de Deen kwam gratis over van NEC. Geen wonder dat je niet eventjes zomaar afscheid neemt. Schöne pakte zijn momentje kort nadat Vitesse - Ajax in 2-2 was geëindigd.

De uitslag was natuurlijk teleurstellend, maar in zijn laatste wedstrijd als speler van Ajax kon en wilde Lasse niet zomaar anoniem richting kleedkamer benen. Nee, hij stak het veld over en zocht contact met het uitvak. De duizend meegereisde supporters hadden al snel in de gaten waarom.

Dit was een afscheid. Een mooi, puur moment. Er kwam geen draaiboek aan te pas. Het gebeurde gewoon. En het was prachtig. Het vertelde veel over wat Schöne en de Ajaxsupporters voor elkaar hebben betekend, het vertelt misschien ook wel dat Ajax een veel warmere club is dan velen willen denken.

Je moet het soms maar net willen zien. Nou, wij hebben het gezien. En Schöne weet het zelf ook maar al te goed. Anders sta je na al die tijd niet met tranen in je ogen te klappen naar de supporters die je zo vaak blij hebt gemaakt door weer een vrije trap in het doel te peren. Er waren in het uitvak vast genoeg mensen met evengoed een brok in hun keel.

De camera van @Ventos draaide en omdat dit het mooiste filmpje is dat we konden vinden van het momentje tussen Schöne en het uitvak, kun je het hieronder nog eventjes op je gemak terugkijken. Als je ook juichvideo's wilt checken, klik je hier.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@lasse.schone bedankt! ❤️ #VitAja #AwayDays #Ajax #Amsterdam #AfcAjax #Fside #UltrasAmsterdam #AmsterdamCasuals #76Crew #Boyz423Amsterdam #WijZijnAjax #JohanCruijffArena #Ultras #Mokum #Ditismijnclub

Een bericht gedeeld door Ventos (@ventos) op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >