Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek: 'Een matige wedstrijd van iedereen, dat mag duidelijk zijn'

We hebben het optreden van Ajax tegen Apoel Nicosia (0-0) allemaal kunnen zien. En als je een rapportcijfer moet uitdelen, is de kans groot dat het een onvoldoende wordt. Donny van de Beek snapt waarom. Hij gaf toe dat de Ajacieden in Cyprus een matige prestatie leverden.

21 augustus 2019 - 13:00
beekapoelcar
Van de Beek zoekt naar een oplossing die Ajax niet zal vinden. © Pro Shots

De ploeg van Erik ten Hag speelde een wedstrijd zoals we die al een tijdje niet meer hebben gezien van Ajax, zeker niet in Europa. De vele fouten in de passing en andere slordigheden maakten van Apoel-uit de slechtste Europese wedstrijd van Ajax met Ten Hag als trainer.

De hoofdrolspelers zelf ronden hun waardering voor Ajax naar boven af. Zo stelt Ten Hag dat zijn elftal vijf tot zes goede kansen kreeg en vindt Joël Veltman het te ver gaan om van een slechte wedstrijd te spreken. Daley Blind vertelde een andere verslaggever dat hij 'wel een beetje positief moet doen'.

Maar hebben alleen wij als supporters Ajax slecht zien spelen of leeft dat besef binnen de muren van de kleedkamer ook? In ieder geval wel bij Van de Beek, zo lijkt het. “Het was van iedereen een matige wedstrijd, laat dat duidelijk zijn,” vertelde hij aan onder meer Ajax Life.

“Het is duidelijk dat we een stuk beter moeten en kunnen voetballen. Het is nu nog te wisselvallig. Laat ik het zo zeggen: we kunnen veel beter,” vervolgde Donny, die ook weer niet te negatief wil doen omdat een 0-0 meenemen zeker niet dramatisch in.

Daar heeft Donny gelijk in. Maar hij erkent gelukkig wel dat een behoorlijk resultaat iets anders is dan de manier waarop die uitslag tot stand kwam. “Je wilt een uitgoal maken. Dat wil je gewoon en het moet eigenlijk ook, dus daar gingen we voor. We moeten het nu thuis afmaken, want we moeten gewoon winnen.”

Dat uitdoelpunt bleef dus achterwege, maar als Van de Beek een iets betere pass had gegeven bij een counter van Ajax, stond er misschien wel een doelpuntenmaker op het scorebord. Donny baalde naderhand nog steeds van het moment dat zich al vroeg in de wedstrijd voordeed. Ajax stond met drie aanvallers tegenover slechts één verdediger...

“Ik wilde de bal aan Hakim geven. En ik wilde de bal gelijk spelen, zodat de verdediger er niet tussen kon komen. Als ik langer zou wachten, kon hij de ruimte afdekken en mij in de hoek dwingen. Daarom speelde ik de bal gelijk door, dat was een bewuste keuze. Geef ik wel een goede bal, dan scoren we waarschijnlijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >