Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil niets weten van voordeeltje Ajax in derde wedstrijd

Er zijn bij Ajax in de eerste twee wedstrijden verbeterpunten aan het licht gekomen. Dat is logisch. De eerste wedstrijd van een seizoen is nooit direct de beste en al helemaal niet wanneer er weer meer is veranderd dan je graag ziet. Die eerste twee potjes kunnen best een voordeeltje blijken.

05 augustus 2019 - 19:06
tenhagpaokperscocar
Het lijkt erop alsof Ten Hag weet welke weg Ajax moet bewandelen. © Pro Shots

Paok Saloniki trapt zijn seizoen 2019/2020 af tegen Ajax. De Griekse competitie begint pas eind augustus en er is ook nog geen wedstrijd om de Supercup gespeeld. De punten van verbetering die Ajax heeft geïdentificeerd, moeten bij Paok dus nog blijken. Bovendien staat er in Thessaloniki een nieuwe trainer voor de groep.

Het zijn zaken waar Erik ten Hag niet direct een boodschap aan lijkt te hebben. De trainer wil in reactie op vragen van Ajax Life niet concreet aangeven of hier voor Ajax een voordeeltje uit valt te halen. “Ik kijk naar onszelf en beide ploegen hebben zich onder heel andere omstandigheden op het seizoen voorbereid,” aldus de trainer.

Nee, Ten Hag laat tijdens het perspraatje niet het achterste van zijn tong zien. Al heeft de trainer wel een duidelijk idee welke afslag hij moet nemen met zijn selectie en welke zaken er voor verbetering vatbaar zijn. “We moeten de hele wedstrijd lang goed pressie zetten en onze kansen met een hoger rendement omzetten in doelpunten.”

“Ik hoop dinsdag te zien dat we weer een stap verder zijn: het verplaatsen van de bal en creëren van kansen ging in fases uitstekend, we vielen ook met veel spelers de vijandelijke zestien aan, maar ik realiseer ook: Paok staat verdedigend waarschijnlijk compacter dan Vitesse. Het is geen kwestie van proberen, wij moeten. We bouwen weer aan een sterk team en ondertussen moeten we resultaten behalen.”

“Het ligt aan onszelf. We weten wat we moeten verbeteren en beseffen dat doelkansen in Europese wedstrijden vaak een stuk schaarser zijn. We moeten scherper zijn. Alerter en scherper. Ik denk dat we goede spelers hebben en nu moeten we er zo snel mogelijk weer een uitgebalanceerd elftal van maken.”

Ten Hag tenslotte: “Wij werken dagelijks aan verbetering: wedstrijd voor wedstrijd, maar bovenal: training voor training. We zijn het gewend om kritisch naar onszelf te kijken en verbetering te zien waar dat mogelijk is. Qua samenwerking of als individu. Op die manier gaan we verder, maar altijd vanuit onze eigen kracht."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >