Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Ajax niet compact genoeg speelde tegen Paok

Ajax heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Champions League. Er werd in eigen huis met 3-2 gewonnen van Paok Saloniki. Erik ten Hag is uiteraard een tevreden trainer, maar zag ook een aantal verbeterpunten. Zo vond de oefenmeester dat zijn ploeg zowel aanvallend als verdedigend niet compact genoeg stond.

14 augustus 2019 - 02:17
Copyright-ProShots-4105678
Ten Hag weet dat er dingen beter moeten als Ajax de CL wil halen. © Pro Shots

Paok bleek net als voorgaande jaren een lastige tegenstander. De Grieken werden vorig seizoen ongeslagen kampioen, incasseerden zeer weinig tegengoals en wisten bijna de groepsfase van het kampioenenbal te behalen. Ten Hag verbaasde zich dan ook niet over het feit dat het negentig minuten lang een hectische en spannende wedstrijd werd.  

“De eerste belangrijke horde is genomen,” begon Ten Hag aan zijn analyse van de wedstrijd. “We hebben de ambitie om Champions League te spelen en daarvoor moesten we Paok, de moeilijkste tegenstander van de niet geplaatste ploegen, verslaan. Dat is gelukt en daarvoor verdient mijn ploeg een groot compliment.”

Ten Hag is dus een tevreden trainer en zag dat zijn ploeg goede dingen deed tegen Paok. Ajax maakte volgens de coach niet dezelfde organisatorische fouten als in de heenwedstrijd, maar hij blijft wel kritisch. “Als we de groepsfase willen halen en daarin succesvol willen zijn, moeten we snel dingen gaan verbeteren.”

Welke zaken verdienen er dan volgens Ten Hag aandacht? “Ik vond ons in zowel balbezit als zonder bal niet compact genoeg spelen. Dan komen er grote gaten in het middenveld, waardoor je als het ware vijf tegen vijf speelt. Dat wil je niet. Het heeft te maken met de laatste linie die hoger moet durven staan en in balbezit sneller moet aansluiten.”

Ajax stond inderdaad niet al te goed gepositioneerd. Vooral in de omschakeling lag enorm veel ruimte voor Paok. Bij corners van de Ajax ontstond er meerdere malen een levensgevaarlijke overtalsituatie van de Grieken.

Ten Hag had daar tegenover Ajax Life wel een verklaring voor. “We denken aanvallend, hè?”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >