Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag krijgt in vrij weekeinde 'waardevolle inzichten' over zijn ploeg

Het laatste wat we van Ajax hebben gezien is dat er in Cyprus slecht werd gespeeld. Je houdt bijna niet voor mogelijk dat er twee keer op rij zo slecht wordt gevoetbald, maar Ajax genoot van een vrije ronde en dus weten we nu niet zo goed hoe de ploeg ervoor staat. Erik ten Hag heeft die vrije ronde alvast goed benut.

27 augustus 2019 - 18:51
haginzichtcar
Hopelijk zijn Tan Hags inzichten waardevol genoeg om Apoel te verslaan. © Pro Shots

Terwijl de gemiddelde Ajaxsupporter verkoeling opzocht aan het strand of toch op z'n minst bij een plas in de buurt, werd er op het trainingsveld van De Toekomst gezweet met als doel het inslijpen van patronen en vinden van automatismen. Het thuisduel met Fortuna Sittard werd ervoor verzet.

Als we Ten Hag mogen geloven, heeft Ajax een zeer waardevol weekeinde achter de rug. Maar dat kunnen we woensdag tijdens de return tegen Apoel Nicosia natuurlijk pas controleren en misschien is het juist wel de onwetendheid die richting de aftrap voor extra spanning zorgt.

“We hebben voor het eerst met een complete groep kunnen trainen en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Ik heb meer inzicht gekregen in de mogelijkheden van het team en waar de ploeg staat. Ook is er gewerkt aan het inslijpen van patronen,” aldus Ten Hag.

Ho, wacht even, hoor. Er zijn dit seizoen al zeven wedstrijden gespeeld, maar tijdens de sessies van afgelopen weekeinde is alles op zijn plaats gevallen? Ajax Life vroeg om uitleg van Ten Hag en kreeg te horen wat die extra trainingen nu zo waardevol maakten.

“Wedstrijden geven inzicht, maar trainingen ook. Je kunt tijdens een training dingen uitproberen en zien hoe spelers connecties maken en verbindingen leggen. Of niet. En hoe zaken verlopen. Dingen komen naar boven, bijvoorbeeld hoe spelers samenwerken in die verbindingen. Je kunt een training ook stilleggen om dingen aan te geven en zien hoe spelers dat vertalen,” vervolgt de trainer.

En is de training vaak stilgelegd? “Niet heel vaak,” reageerde Ten Hag, die tussen neus en lippen door dus met ons deelt dat er dingen zijn uitgeprobeerd. Welke dingen dat zijn, hield hij uiteraard voor zich. Maar we weten dat er is getraind met een variant waarbij Daley Blind centraal achterin stond en Lisandro Martínez op het middenveld.

Want maakte de uitwedstrijd tegen Apoel ook niet wat zaken duidelijk? Ten Hag vindt dat er iets te veel nadruk wordt gelegd op het matige spel tegen de kampioen van Cyprus, ook al zakte Ajax vorig seizoen niet meer door de ondergrens toen de groeistuipen eenmaal voorbij waren.

“Het gaat nog steeds over Apoel-uit, maar we hebben in de maand augustus ook goede wedstrijden gespeeld. Wij praten steeds over die ene matige, want de laatste wedstrijd was inderdaad matig en daar zijn we kritisch op, maar laten we niet vergeten dat we ook heel aanvaardbaar hebben gespeeld.”

Ten Hag vervolgde: “Het eerste kwartier was zelfs heel aanvaardbaar, want in die fase creëerden we heel veel kansen. Toen kon het wel. En met tien tegen elf hadden we zelfs volledige controle en onze beste kans van de wedstrijd. Ook toen kon het wel.”

De trainer gaf tenminste toe dat er ondermaats werd gevoetbald in de heenwedstrijd, want tijdens de nababbel in het GSP Stadion werden de prestaties nog naar boven afgerond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >