Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag heeft in selectie van achttien geen ruimte voor Dolberg

We horen telkens dat Kasper Dolberg een goede zomer achter de rug heeft. En ook op de trainingen schijnt hij goede dingen te laten zien. Toch ontbrak hij tegen Paok Saloniki (3-2). Hoe kan dit? Erik ten Hag had binnen zijn afgeslankte selectie van achttien spelers geen ruimte voor de Deense spits.

15 augustus 2019 - 17:37
dolbergpaokcar
Eén ding is zeker: Ten Hag staat hier niet te speuren naar Dolberg. © Sjoerd Tullenaar

Ten Hag kan tijdens wedstrijden in de eredivisie een ruimer jasje aantrekken, maar bij Europese wedstrijden mag hij 'slechts' achttien man selecteren. Zo'n uitgedunde bank zorgt ervoor dat er keuzes gemaakt moeten worden en dat vinden wij dan weer interessant, zeker gezien de uitleg.

“We mogen om te starten maar achttien spelers op het formulier zetten. Ik probeer zoveel mogelijk verschillende types op de bank te hebben, om alles af te dekken,” verklaarde Ten Hag tijdens een vraaggesprek met Ziggo Sport.

“We starten met Tadic en hebben gekozen voor Klaas Jan Huntelaar en Dani de Wit op de bank, want De Wit kan als een tweede aanvaller fungeren, wat opportunistischer, maar ook veel druk zetten vanaf het middenveld om een voorsprong te verdedigen,” vervolgde de trainer.

Precies dat laatste is wat er tijdens de korte invalbeurt van De Wit werd verwacht, maar hij zag er niet super uit bij de 3-2 die Paok nog wist te fabriceren. Gelukkig bleef dat zonder gevolgen. De vraag is wel welke gevolgen de keuzes van Ten Hag hebben voor de toekomst van Dolberg.

Dat is wellicht iets te kort door de bocht en er gebeurt niets zonder toestemming van Ajax, maar toen Marc Overmars ook nog eens aangaf dat er 'deze week het een en ander kan gebeuren' met Dolberg, begon het allemaal wel erg interessant te worden...

Overmars voegde aan zijn boodschap toe dat Ajax niet meer op zoek is naar nieuwe spelers, voor wat het waard is, maar achter Tadic en Huntelaar is binnen de selectie een derde spits gewenst, zo bevestigde ook Ten Hag. Dat kan in principe Dolberg zijn, maar ook iemand anders.

“We hebben een brede selectie en Kasper is gewoon een heel goede speler. Een fantastische speler zelfs. Hij heeft een behoorlijk goede voorbereiding gedraaid, maar we hebben keuzes gemaakt,” aldus Ten Hag “En Tadic en Huntelaar zijn ook fantastisch. Maar stel dat er met één van die twee iets gebeurt, dan moet er wel een centrumspits achter.”

Des te interessanter was een bericht in het dagblad Nice-Matin, waarin melding werd gemaakt van belangstelling van OGC Nice voor Dolberg. Nice klinkt niet direct als een droombestemming om Ajax voor in te ruilen, maar er zijn rondom die club gesprekken gaande over een overname.

De Britse firma Ineos, bekend van de wielerploeg, hoopt de club over te nemen en dan zijn centjes ineens het probleem niet meer. Op die manier kan Nice best een interessant project zijn voor een speler als Dolberg, maar veel is nu nog als, als, als.

Kortom, even afwachten welke beweging er precies op gang komt rond Dolberg!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >