Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag flikt het opnieuw: 'Startbewijs CL werkt als doping'

Zo lukt het keer op keer niet, zo slaagt Ajax er voor het tweede seizoen op rij in om via de voorronde kwalificatie af te dwingen voor de Champions League. Het ene seizoen is het andere seizoen niet en desgevraagd vergelijkt Erik ten Hag beide campagnes.

29 augustus 2019 - 08:49
hag-12003
Ten Hag spreekt over doping. Legale doping, wel te verstaan. © Pro Shots

Ajax moest vorig seizoen drie hordes zien te nemen in de voorronde en hoewel het dit keer 'beperkt' bleef tot een dubbel tweeluik, moesten ondertussen wel de vertrokken Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne worden vervangen.

“Beide voorronden waren complex. Met het team en de mensen rondom het team hebben we het geflikt. Dit werkt wel als doping voor de rest van het seizoen. Dat hebben we vorig jaar gezien,” reageert Ten Hag op een vraag van Ajax Life.

“Het team kan alleen maar gaan groeien. Laten we niet vergeten dat we vorig seizoen rond deze tijd ook bij vlagen niet altijd geweldig speelden. Toen kenden we ook mindere fases. Dat proces zullen we door moeten, maar er ligt wel een fundament om op voort te borduren.”

Haalt hij niet net iets meer voldoening uit deze laatste campagne? “Dat zou best kunnen. Vorig seizoen had ik al een halfjaar om een ploeg neer te zetten en gericht mijn wensen uit te spreken. Toen kwamen Dusan Tadic en Daley Blind. Routiniers die op het hoogste niveau hadden gespeeld en ervaring toevoegden aan een aantal hele grote talenten.”

“Die raakten we juist dit seizoen kwijt. Daarnaast hadden we in deze campagne tegenslag met het wegvallen van Donny van de Beek. Vorig jaar verliep alles vlekkeloos. Als ik naar het resultaat kijk, is er echter evenveel voldoening. En als we zondag bij Sparta winnen, kun je stellen dat we een heel goed blok hebben gehad.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >