Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag doet experimentje met Martínez op het middenveld

Het seizoen is al vier duels onderweg, maar voor Erik ten Hag voelt het als de voorbereiding. De trainer kan pas een weekje of twee werken met een complete selectie en is nog zoekende als het aankomt op zijn ideale elf. Daarom experimenteerde de trainer tijdens Ajax - FC Emmen (5-0).

12 augustus 2019 - 12:01
hagexperimentcar
Ten Hag hoopt binnen acht weken een vast elftal te hebben. © Sjoerd Tullenaar

Er gingen een paar dingen duidelijk anders tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Ten Hag koos voor een centraal duo bestaande uit Joël Veltman en Lisandro Martínez en toen de driepunter was veiliggesteld, mocht de Argentijn zijn geluk beproeven op het middenveld. Daley Blind zakte in.

Het was interessant en leuk om te zien dat Martínez zich als middenvelder meer en meer met het spel bemoeide en ook steeds vaker aan de bal kwam. “Ik weet niet of ik centraal achterin voorlopig de passende sleutel heb gevonden,” reageert Ten Hag tegenover Fox Sports.

“Dit koppel heeft het goed gedaan en Perr Schuurs deed het eerder ook goed naast Martínez. En zo hebben we nog meer koppels, maar dit duo heeft het goed gedaan,” vervolgt de trainer, die na rust aan Martínez een seintje gaf om op te schuiven. “Het was een experiment. We zitten eigenlijk nog in de voorbereiding. We zijn pas twee weken samen en dan heb je zulke experimenten nodig.”

Ten Hag moet het boetseren van zijn ideale basiself direct koppelen aan het halen van resultaten, want Ajax kan nooit eventjes rustig op gang komen. We weten dat er weer 80+ punten nodig zijn om kampioen te worden, terwijl ook weer kwalificatie voor de Champions League moet worden afgedwongen.

En hoe vond Ten Hag eigenlijk dat Dusan Tadic het deed in de punt van de aanval? Tadic mocht in de basis beginnen in plaats van de onzichtbare Kasper Dolberg. “Het is bekend dat Dusan dit kan, we weten hoe goed hij is. Hij zorgt voor veel samenspel met andere spelers en je ziet wat voor dynamiek en beweging we dan krijgen.”

Samenspel, dynamiek en beweging is iets wat Ajax met Dolberg in de spits toch een stukkie lastiger voor elkaar krijgt. Wat zegt dit over het perspectief van Dolberg? Niets, zo stelt de trainer. “Omdat Kasper nu één wedstrijd niet speelt, krijg ik vragen over een transfer? Als je vraagt naar Dolbergs perspectief, geef je zelf het antwoord al.”

Dit antwoord blijft echter onduidelijk en ook de trainer geeft er geen klap op, dus we moeten maar zien hoe de invulling van de spitspositie zich de komende weken ontwikkelt. Tadic deed het dus prima en vergeet niet dat invaller Klaas Jan Huntelaar (inmiddels 36 jaar oud) slechts twintig minuten nodig had om twee keer te scoren...

"Meestal staat het elftal na een week of acht," voegt Ten Hag nog toe.

https://twitter.com/JippJanssen/status/1160836171808858112

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >