Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag beseft dat VDBeek geen 'nee' zegt tegen Real Madrid

Het ging tijdens de persconferentie in aanloop naar Vitesse-uit natuurlijk over de start van de eredivisie, maar Erik ten Hag kreeg uiteraard ook vragen over de interesse van Real Madrid in Donny van de Beek.

02 augustus 2019 - 13:41
donny-1200
Wat ga je doen Donny...? © Ajax Images

De trainer kijkt allang niet meer op van topclubs die jagen op spelers van Ajax, zeker niet na het afgelopen seizoen, toen zijn team hoge ogen gooide in de Champions League. “Wij presteerden vorig jaar heel goed, dus dan weet je hoe het werkt.”

Of Van de Beek daadwerkelijk gaat, blijft even afwachten. De interesse is in elk geval springlevend, vanuit de Spaanse hoofdstad. Als het aan Ten Hag ligt, blijft de middenvelder gewoon in Amsterdam. Dat is logisch. De trainer komt echter niet uit een ei en is realistisch.

“We willen Donny niet graag verliezen. We doen alles binnen onze macht om hem te behouden, maar het wordt gewoon moeilijk als een club als Real Madrid in beeld komt.” Als een trainer dergelijke teksten bezigt, dan weet je al wel een klein beetje welke kant het opgaat...

“Donny maakt een mega-ontwikkeling door in de positie waar hij speelt,” benadrukt de oefenmeester desgevraagd hoe belangrijk Van de Beek is voor zijn ploeg. “Hij is heel fris, heeft veel energie en maakt een uitstekende indruk. Of ik hem gewoon kan opstellen tegen Vitesse? Ja, dat kan ik.”

En de hoofdpersoon in kwestie? Die legt de focus ook op de start van de eredivisie, maar bevestigde tegenover Fox Sports wel de interesse van de Spaanse grootmacht.

“Ik krijg ook wel eens wat mee, ja. Dat is altijd mooi toch? Natuurlijk is er interesse, maar mensen lopen wat dat betreft veel te hard van stapel. Ik hoef nu niet te zeggen wat wel en niet waar is. Ik focus me op Vitesse-uit.”

Nou ja, dan doen wij dat ook maar. Het wordt immers tijd dat Ajax weer eens een eredivisieseizoen start met een driepunter. Vitesse - Ajax begint zaterdag om 18.30 uur.

Die wedstrijd komt waarschijnlijk nog te vroeg voor David Neres en zeker voor Edson Álvarez. De verdediger is net terug uit Mexico en heeft inmiddels de vereiste werkvergunning binnen. 

Ten Hag: "Edson mocht vrijdag voor het eerst het veld op in Ajaxkleding. Hij is net terug uit Mexico en heeft een drukke week achter de rug. We moeten dus even zien hoe snel we hem kunnen inpassen. Of Paok haalbaar is, moet blijken." 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >