Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag denkt niet dat Ajax met groot gemak eventjes kampioen wordt

Erik ten Hag voorspelde vorig jaar dat Ajax 27 of 28 overwinningen nodig had om de schaal te pakken. De 4-1 tegen FC Utrecht was de 27ste zege, gevolgd door driepunter 28 op bezoek bij De Graafschap. Hoe ziet de voorspelling van de trainer er dit jaar uit? Ten Hag houdt rekening met een sterkere subtop.

02 augustus 2019 - 15:07
haggemakcar
Er moet heel wat gebeuren wil Ten Hag er begin 2020 ook zo bij zitten. © Pro Shots

Je zou het misschien niet zeggen als je FC Utrecht hebt zien ploeteren in de Europa League, terwijl de club wordt gelinkt aan een aanval op plek drie, maar de trainer van Ajax denkt dat de subtop van de eredivisie komend seizoen over sterkere selecties beschikt dan vorig jaar het geval was.

“Ik verwacht een nieuwe titelrace tussen Ajax en PSV, maar ik zie dat door andere clubs duidelijk is nagedacht. Er worden sterke en brede selecties samengesteld en daar verwacht ik het wel een en ander van. Daardoor kun je links en rechts punten gaan verliezen, verwacht ik,” blikt de trainer vooruit op een nieuw seizoen eredivisie.

De trainer doet dit tijdens zijn perspraatje richting Vitesse - Ajax in het bijzonder. Heeft Ten Hag al een nieuwe rekensom gemaakt over het benodigde aantal punten om kampioenschap 35 mogelijk te maken? “Die voorspelling van 27 of 28 zeges is aardig uitgekomen hè,” benadrukt hij graag nog even richting Ajax Life. Om daarna door te schakelen. “Ik heb nog niets becijferd, maar ik denk dat we weer veel punten nodig hebben.”

“Ik verwacht en hoop ook dat de Nederlandse subtop sterker wordt en daardoor wordt het dit keer wellicht iets 'gemakkelijker voor de nieuwe kampioen, maar we moeten er vanuit gaan dat het weer moeilijk wordt en Ajax en PSV relatief veel punten halen. We krijgen in dat geval te maken met dezelfde moeilijkheid als vorig jaar, toen we hebben laten zien dat je iets goed kunt maken.”

Het moge duidelijk zijn: Ten Hag verwacht opnieuw een zware kampioensrace. De man die Ajax in korte tijd een trio nationale prijzen bezorgde, vindt het totaal ongepast dat sommige kenners in de wereld slingeren dat zijn ploeg op negentig procent met het grootste gemak de titel zal prolongeren.

“Ik begrijp dat optimisme niet,” stelt de coach. “Ik hoorde vorig jaar ook dat we rond de winterstop al kampioen zouden zijn en kijk eens hoe het liep... Dat zal dit seizoen niet anders zijn. Ja, je kunt opmerken dat er jongens weg zijn. Het wordt de uitdaging om een nieuw elftal samen te stellen. Daar zit het 'm in. Het wordt anders. Niet per se slechter, maar anders. Je begint weer van voor af aan, op nul, en dat is letterlijk zo.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >