Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic spreekt Nederlands tijdens interviews 'omdat het hoort'

Er is je misschien iets opgevallen aan de publieke optredens van Dusan Tadic. Die optredens gaan inmiddels vrijwel standaard in het Nederlands. Dit heeft niets te maken met het feit dat Tadic nu de aanvoerdersband draagt. Nee, hij vindt gewoon dat het zo hoort.

06 augustus 2019 - 10:35
tadicnlcar
Onze complimenten aan het adres van Tadic! © Pro Shots

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat persmomenten van Ajax rechtstreeks via internet te volgen zijn. Waar je vroeger slechts uitspraken teruglas in de krant, hoor en zie je nu rechtstreeks wat spelers en trainers vinden. Goed voor de context, om maar eens iets te noemen.

Wij van Ajax Life werden er na de persconferentie richting Paok Saloniki - Ajax door enkele Twittervolgers terecht op gewezen dat we een complimentje moesten maken aan het adres van Tadic, die in het Nederlands antwoordde op vragen van het meegereisde journaille.

We waren echter benieuwd of er iets extra's schuilgaat achter het Nederlands praten van Tadic en besloten het een en ander uit te zoeken. Het gebeurde vorig seizoen immers regelmatig dat Engels de voertaal was in onze gesprekken met de Serviër.

Wat blijkt? “Tadic vindt dat het hoort om Nederlands te praten,” vernemen we na de training via de woordvoerder van Ajax. Het heeft dus niets te maken met het aanvoerderschap, maar alles met Tadic zelf. De MVP van seizoen 2018/2019 voelt zich (weer) vertrouwd genoeg met de taal om in het Nederlands te antwoorden.

Helemaal uit het niets komt dit namelijk niet. Tadic heeft natuurlijk een verleden bij FC Groningen en FC Twente en kwam op die manier al eerder in aanraking met de taal, maar tijdens zijn verblijf in de Premier League kwam er weer wat roest op zijn Nederlands.

Het is mooi om te zien dat Tadic vorig seizoen heeft benut om het Nederlands spreken op te pikken en dat hij zich vertrouwd genoeg voelt om persmomenten – met draaiende camera's en al – in onze taal te doen. Zoiets is echt niet zo gemakkelijk als het soms lijkt en het gaat al helemaal niet vanzelf. Dat verdient inderdaad een compliment!

Wie weet levert het de komende tijd meer klassiekers op uit de categorie 'pak schaal'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >