Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over herkansing na gemiste strafschop: 'Ik pak bal'

Dusan Tadic is een tikje masochistisch aangelegd, gokken we. De Serviër houdt van de stress die om de hoek komt kijken bij het nemen van een strafschop. Die spanning bouwt zich op in aanloop naar die ene beslissende trap, al was er tegen Paok Saloniki (3-2) tot drie keer toe sprake van aanleggen.

14 augustus 2019 - 14:47
pakbaltadiccar
Het was al snel weer koek en ei, hoor, tussen Tadic en Marin. © Pro Shots

De aanvoerder van Ajax miste vorig jaar een penalty tegen Dinamo Kiev, ook tijdens de voorronde van de Champions League, en die misser bleef uiteindelijk zonder gevolgen. We kunnen voorlopig hetzelfde concluderen over zijn gemiste pingel tegen Paok. Alles kwam op zijn pootjes terecht.

Tadic meldde zich verderop in de wedstrijd nog twee keer bij de strafschopstip en scoorde toen wel, waardoor Ajax nog altijd uitzicht heeft op het bereiken van de groepsfase. Het leek alsof Razvan Marin de tweede penalty wilde nemen, maar via Lisandro Martínez kwam de bal weer bij Tadic.

“Nee, nee. Ik heb niet getwijfeld, nee. Ik wilde de tweede penalty ook zelf nemen,” verklaart Tadic tegenover onder meer Ajax Life. “Ik was er klaar voor, maar we probeerden de keeper een beetje aan het twijfelen te brengen. Dan ik pak bal.”

Tadic merkte naderhand dat keeper Alexandros Paschalakis bij de eerste van de drie strafschoppen wel erg snel vanaf zijn lijn naar voren stapte, maar gebrek aan een VAR en zwak toezicht van de scheidsrechter zorgden ervoor dat de situatie niet werd afgefloten.

De Serviër is dan misschien een tikje masochistisch aangelegd, maar bang is hij zeker niet. Met een soort veeg zette Tadic de tweede pingel wel om in een doelpunt. “Voetbal is risico. En als je geen risico neemt, volgt er zeker geen beloning.”

“Het is niet zo simpel om de tweede keer 'gewoon' weer klaar te staan, maar het is ook wel weer fijn om een beetje stress te hebben. Je weet dat alles van jou afhangt, dat de druk volledig op jouw schouders rust. Daar hou ik van.”

Tadic vindt de stress bij een penaltymoment dus wel fijn, maar houdt er niet van na een corner op volle snelheid terug te moeten rennen vanwege een slechte restverdediging. “We moeten onze defensie beter organiseren, maar de start is weer een beetje moeilijk voor ons. Dit komt door de wisselingen. Het is beter voor ons als er automatismen zijn.”

Het belangrijkste is dat Ajax volop in de race blijft voor een startbewijs in de Champions League en tussendoor wordt het zaak om de aardige start in de eredivisie een goed vervolg te geven. “Het is moeilijk om een voorronde te voetballen en het klopt ook niet dat Ajax die moet spelen, maar we zitten in de volgende ronde en dat is het belangrijkste. Ajax hoort in de Champions League. We gaan ons spel analyseren en verbeteren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >